LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Edukacija kroz zabavu

Tri podcasta u kojima će svatko pronaći nešto za sebe

Podcasti su u zadnje vrijeme jedan od najpopularnijih načina provođenja slobodnog vremena, ali i učenja. Donosimo vam tri različita podcasta koji bi mogli biti zanimljivi većini studenata.

Podcasti su u zadnje vrijeme jedan od najpopularnijih načina provođenja slobodnog vremena, ali i učenja. Donosimo vam tri različita podcasta koji bi mogli biti zanimljivi većini studenata.

Popularnost podcasta kao načina edukacije i zabave zadnjih godina eksponencijalno raste. U javnosti se najčešće spominju podcasti koji se bave politikom ili showbusinessom, no edukativni potencijal podcasta nikako ne smije biti zanemaren. U moru podcasta namijenjenih studentima izdvojili smo tri koja su se nama najviše svidjela.

1. StarTalk Radio, Neil deGrasse Tyson

StarTalk Radio je među najboljim podcastima za studente zainteresirane za misterije svemira. Započeo ga je priznati astrofizičar dr. sc. Neil deGrasse Tyson. Tyson razotkriva uvijek tajanstvene i nepoznate spektre svemira na zanimljiv i privlačan način dok govori o različitim konceptima astrofizike od osnovnih i temeljnih do novih otkrića i naprednih trendova. Česti gosti su poznate osobe pa intervjui s njima čine podcast još interaktivnijim.

2. Entrepreneurial Thought Leaders, Stanford eCorner

Ovaj podcast je omiljen među studenatoma koji vole svijet poduzetništva. Okuplja inspirativne poslovne lidere, upoznaje studente s njihovim poslovnim lekcijama, poduzetničkim putovanjima te objašnjava kako poslovnu ideju pretvoriti u uspješan pothvat. Podcast je savršen za sve one koji žele postati poduzetnici jer mogu naučiti od najboljih vođa i njihovih neuspjeha i lekcija s kojima mogu započeti svoj novi pothvat!

3. A History of the World in 100 Objects

Ako volite arheologiju i povijest, s ovim informativnim podcastom trebate započeti dan! Kao što samo ime govori, ovaj podcast govori o povijesti svijeta pripovijedajući priče o važnim artefaktima iz svakog kutka svijeta. Vjerno oslikava da je svijet ogroman muzej bogat arheološkim čudima, prepun brojnih natuknica i neispričanih priča o ljudskoj evoluciji i povijesti. Podcast slušatelje vodi na zanimljivo virtualno putovanje i donosi na vidjelo mnoge zanimljive i informativne činjenice o značajnim povijesnim tvorevinama.

Studentski.hr TV
Osim već navedenih podcasta sa zvjezdanom postavom i milijunima pregleda, našim studentima uskoro će biti dostupni i podcasti u realizaciji ekipe portala Studentski.hr. Teme će biti raznolike, gosti zanimljivi a pitanja uvijek aktualna. Uskoro objavljujemo prvi podcast. Pretplatite se na naš YouTube kanal i prvi saznajte što vam je to naša ekipa pripremila.
FOTO: CANVA