LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ljeto i zabava

TOP ljetne aktivnosti za završetak ljeta sa stilom

Tražite aktivnost koja vas izvlači iz kuće, vodi van grada u prirodu, svježi zrak, više fizičke aktivnosti, manje stresa, i jedan sasvim drugačiji odmor?

Tražite aktivnost koja vas izvlači iz kuće, vodi van grada u prirodu, svježi zrak, više fizičke aktivnosti, manje stresa, i jedan sasvim drugačiji odmor?

Iako na kalendaru brojimo sitno do kraja ljeta, pred nama su još brojni vrući dani. Zato, prije prvih studentskih obveza, isprobajte neke od ovih aktivnosti i završite ljeto sa stilom.
 

Kampiranje

Aktivnost koja vas izvlači iz kuće, vodi van grada u prirodu i ima mnoštvo benefita. Svježi zrak, više fizičke aktivnosti, manje stresa, i jedan sasvim drugačiji odmor! Bez obzira odaberete li kampirati s obitelji ili ekipom, bit će to odličan način za punjenje baterija prije jeseni.
 

Plovidba

Možda vas privuče ideja o kajaku, ili kanuu, ili pak poželite u vožnju motornim čamcem. U svakom slučaju, odlazak na pučinu bilo koje vrste garantirano će vam opustiti um i tijelo, a odlučite li zaveslati, bit će to ujedno i sjajna tjelovježba!
 

Parkovi

Odaberite jedno popodne u djeliću zelene prirode u blizini i malo se odmaknite od mobitela i računala. To može biti piknik u gradskom parku, ali i odlazak u neki od parkova prirode ili nacionalnih parkova. Vrijeme provedeno među zelenilom dokazano smanjuje razinu stresa i potiče kreativnost - izvrstan uvod u novu akademsku godinu!
 

Planinarenje

Odlazak na veće nadmorske visine tijekom ljetnih vrućina uvijek je dobra ideja. Iskoristite preostake tople dane i otkrijte nove staze u svojoj blizini, bilo da je riječ o planinarskim ili pješačkim stazama. Aktivnim hodanjem gradite snagu, smanjujete mogućnost srčanih oboljenja i slabosti te regulirate krvni pritisak.
 

Gradski bazeni

Ako niste među sretnicima koji žive ili studiraju na moru, a željeli biste iskoristiti posljednje tople dane za pokoje "brčkanje", provjerite lokalne gradske bazene u blizini. Sami ili s društvom, ulovite još malo vitamina D i zaplivajte ili zaigrajte picigin. U obzir, naravno, dolaze i prirodne vode, poput jezera i rječica.
 

Turist u vlastitom gradu

Ako živite ili studirate u većemu gradu, vjerojatno postoji niz stvari koje još niste vidjeli ili iskusili. Napravite popis: posjetite muzeje, kušajte hranu u nekom od dosad neisprobanih restorana, istražite program turističke zajednice, posjetite zabavne parkove ili koncerte. Ne morate odlaziti daleko da biste bili turist, to možete i - u vlastitom gradu!
FOTO: UNSPLASH