LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Dulce cum utili

TOP 5 BOŽIĆNIH SAJMOVA U EUROPI. Obiđite neke od najljepših lokacija i uštedite svoj novac

Mnogi od vas sigurno imaju želju nekamo otputovati i osjetiti božićni duh i izvan Hrvatske, ali vas muči vaš budžet. Ne brinite se, odlučili smo za vas istražiti ponudu koju nude mnogi europski sajmovi i koliko će vas prijevoz do tamo koštati.

Mnogi od vas sigurno imaju želju nekamo otputovati i osjetiti božićni duh i izvan Hrvatske, ali vas muči vaš budžet. Ne brinite se, odlučili smo za vas istražiti ponudu koju nude mnogi europski sajmovi i koliko će vas prijevoz do tamo koštati.

Bliži se kraj godine. Kolokviji su već počeli, no sigurni smo da se teško koncentrirati kad se gradom već širi božićni duh. Ulice su već ukrašene, a bliži nam se i otvaranje zagrebačkog Adventa. Mnogi od vas sigurno imaju želju nekamo otputovati i osjetiti božićni duh i izvan Hrvatske, ali vas muči vaš budžet. Ne brinite se, odlučili smo za vas istražiti ponudu koju nude mnogi europski sajmovi i koliko će vas prijevoz do tamo koštati.

Brisel, Belgija

Belgijski božićni sajam Winter Wonders započinje 25. studenog 2022., a traje sve do 1. siječnja 2023. godine. Nudi raznu ponudu, od panoramskog kotača pa sve do klizališta. Sajam se sastoji od više od 200 gastronomskih kućica, visokog božićnog drvca i jaslica u prirodnoj veličini, brojnih koncerata i još mnogo toga. A najbolje od svega je što se karte u jednom smjeru kreću već od 11 €.

London, Ujedinjeno Kraljevstvo

Londonski sajam započinje puno prije, već 18. studenog 2022, a traje dan duže, do 2. siječnja  2023. godine. Ovaj se sajam smjestio u samom srcu Londona, u Hyde Parku, a posjetite li ga, sigurni smo da će i u vašem srcu pronaći mjesto. Ovaj sajam ujutro je najpogodniji za obitelj, gdje mogu uživati u različitim aktivnostima poput panoramskog kotača, klizališta, cirkusa, ledenih tobogana te brojnih radionica. Svaku večer sajam je ukrašen tisućama svjetala u kojima je najbolje uživati uz vruću čokoladu, kuhano vino ili bavarsko pivo. Za takav užitak imaju poseban Bar Ice. Za ovu se destinaciju jednosmjerne karte kreću od 13 €.

Göteborg, Švedska

Švedski božićni sajam možete iskusiti u Göteborgu, gdje se smjestio Liseberg. Sajam je moguće posjetiti od 19. studenog pa sve do 30. prosinca. Nude se razne atrakcije, od pjevačkih i plesnih nastupa pa sve do radionica te vožnji i vrtuljaka za djecu. Imaju zanimljivu gastronomsku ponudu jer, osim švedske kuhinje, možete probati talijansku ili austrijsku kuhinju. Za ovu destinaciju cijene avionskih karta mogu se pronaći za 19 €.

Beč, Austrija

Svakako, nemojte propustiti advent u Beču, jer oni imaju čak 6 različitih sajmova smještenih po raznim dijelovima Beča. Svi sajmovi započinju sredinom studenog, a završavaju 23. prosinca. Cijeli grad obasjan je svjetlima i božićnim ukrasima, što stvara predivnu atmosferu. U ponudi su razne grickalice, jela i pića. Program za djecu je raznolik, sastoji se od vožnji i puno radionica.
Smatramo da je Beč zaista čarobna i nezaobilazna destinacija, posebice kad u jednom smjeru možete otputovati za 34 € ili 20 € autobusom.

Bratislava, Slovačka

Ako se odlučite za posjet Beču, svakako morate posjetiti i Bratislavu jer je autobusom od Beča udaljena samo malo više od sat vremena, a cijena autobusne karte iznosi 5-6 €. Sajmovi u Bratislavi održavaju se točno mjesec dana, od 11. studenog do 11. prosinca, a najpoznatiji su oni na Glavnom i Hviezdoslavovom trgu. Trgovi su maleni, ali puni ljudi, što pridonosi veseloj i opuštenoj atmosferi. Možete uživati u raznolikoj ponudi hrane i pića, a djeca se mogu zabaviti na klizalištu.

Nadamo se da se veselite Božiću koliko i mi te da smo vam bar malo olakšali s pitanjem: Kuda za Božić. Želimo istaknuti da cijene karata variraju iz dana u dan, stoga požurite! Cijene je moguće pronaći na SkyScanner web stranici.

FOTO: UNSPLAH.COM