LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Volontiranje se stostruko isplati

Tko kaže da posla nema?

Posla ima, ne pada kao jabuka sa stabla, ali ako se trudite i radite – sutra s diplomom u rukama nećete morati bježati u Irsku, Njemačku i ostale (navodno) bogom dane zemlje.

Posla ima, ne pada kao jabuka sa stabla, ali ako se trudite i radite – sutra s diplomom u rukama nećete morati bježati u Irsku, Njemačku i ostale (navodno) bogom dane zemlje.

Moja veza s portalom Studentski.hr započela je davne 2013. godine I mogu reći da je bila jako sretna iako su se tu često upletale treće strane (fakultet i full time studentski posao). Ali dobro smo funkcionirali i rasli zajedno. Prvenstveno iz razloga što mi je nudio bezbroj mogućnosti. Upala sam ja tu mlada i zelena i sad kad gledam – nimalo svjesna u što se upuštam i koliku odgovornost preuzimam na sebe. I neću lagati, bilo je naporno i radilo se puno i nije mi se uvijek dalo, ali (kao i inače u žvotu) kad kažeš da ćeš nešto napraviti onda to i odradiš i kasnije stvarno budeš sretan zbog toga.

Zašto ovo pišem? Jer vam želim reći, odnosno ukazati na to da se morate sami aktivirati. Volontirajte, trudite se i radite. Prvi korak je uvijek na vama!

Imala sam tu sreću da sam mogla volontirati, odnosno da nisam morala raditi raznorazne studentske poslove kako bih uopće mogla studirati. Ako ste vi koji ovo čitate u toj poziciji – sredite CV, napišite iskreno motivacijsko pismo (za Boga miloga nemojte koristiti milijun i osamsto tisuća puta viđene i pročitane šprance s interneta) i krenite raditi nešto što vas zanima.

Držite me za riječ da će vam se volontiranje stostruko isplatiti. Naučite da je ponekad teško raditi s ljudima, da ćete se puno puta naći u situaciju da odrađujete stvari koje je netko drugi trebao napraviti – ali nije. Ali naučite i kako raditi s ljudima, kako biti dio tima i kako stvarno više glava jest pametnije od jedne. Upoznate masu novih ljudi, suradnika i vanjskih osoba s kojima ćete raditi i komunicirati. Širite svoje mogućnosti i granice. Odrastate. Stječete iskustvo i znanja koja vam položeni ispiti neće pružiti.  

I onda vas to dovede do toga da ste kompetentni prijaviti se na natječaj za pravi posao, da u ruci nemate samo diplomu nego i CV koji pokazuje da ste svoje vrijeme uložili u rad i učenje. Maknite se od Hrvatskog sivila i kukanja kako posla nema. Posla ima, ne pada kao jabuka sa stabla, ali ako se trudite i radite – sutra s diplomom u rukama nećete morati bježati u Irsku, Njemačku i ostale (navodno) bogom dane zemlje. Meni (i još jedno 100 ljudi) pronalazak prvog posla omogućio je upravo Studentski.hr. A da i to potkrijepim s argumentima – pročitajte ovaj intervju.

Ako smo uspjeli probuditi volontera u vama i zanima vas neka od pozicija na Studentskom.hr – prijavite se. Vremena imate do 15. listopada. I ako ne živite ili ne studirate u Zagrebu, ne brinite se. Geografske udaljenosti vrlo uspješno premošćujemo društvenim mrežama. Vrata svih odjela portala Studentski.hr otvorena su marljivim ljudima željnima znanja i zabave. Jer najbolji posao jest onaj koji uživaš raditi! 

Članak je objavljen u sklopu projekta Volontiranjem do znanja za 21. stoljeće. Projekt provodi udruga Studentski informativni kutak, a financira ga Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

FOTO: FLICKR