LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Koncert u Vintageu

TBF, Greenhouse Blues Band i Vince and Jules Band slave 25. godišnjicu Rock akademije

Značajnu obljetnicu Rock akademija proslavit će koncertom sjajnog TBF-a, nastupima sadašnjih polaznika, nastavnika te izvrsnih bendova nekadašnjih polaznika, Greenhouse Blues Banda i Vince & Jules Banda.

Značajnu obljetnicu Rock akademija proslavit će koncertom sjajnog TBF-a, nastupima sadašnjih polaznika, nastavnika te izvrsnih bendova nekadašnjih polaznika, Greenhouse Blues Banda i Vince & Jules Banda.

Ovog tjedna najstariji glazbeno-obrazovni program tečajeva osnovne i srednje glazbene škole za popularnu i jazz glazbu za mladež i odrasle, Rock akademija, proslavit će svoj 25. rođendan. U sklopu rođendanskog tuluma 24. svibnja u Vintage Industrialu nastupit će splitski heroji TBF-ovci te nekadašnji polaznici akademije Greenhouse Blues Band i Vince & Jules Band. Početak tuluma zakazan je za 20:30.

U prošlih je 25 godina Rock akademija obrazovala više od 5000 polaznika, organizirala više od 500 koncerata i školskih produkcija, stotinjak predavanja gostiju te surađivala s brojnim uglednim umjetnicima i institucijama. Istodobno je ova ustanova ostvarila brojne posjete i prijateljske kontakte sa školama i fakultetima širom svijeta te je članica IASJ (International Association of Schools of Jazz). Važno je naglasiti da se kandidirala za domaćina IASJ Meetinga 2019. godine

Popis nekadašnjih polaznika Rock akademije koji sada sviraju ili pjevaju na hrvatskoj sceni velik je. Od pjevačica treba spomenuti Vandu Vinter, Kim Verson, Ivanu Picek, Saru Renar, Luce, Irenu Žilić, a brojni su bivši polaznici članovi poznatih pop i rock skupina poput Majki, Kawasaki 3P, Buđenje, The Beatles Revival Band, Calido i mnogi drugi.

Greenhouse Blues Band je grupa sastavljena, kako njeni članovi sami kažu, od osmerca bez kormilara (gitara, bas, klavijatura, bubanj, dvije trube, saksofon i trombon), a izvodi repertoar sastavljen od skladbi s područja blues, funk i soul glazbe. Svira više od 10 godina te je nastupala u brojnim klubovima kod nas i u inozemstvu.

Vince & Jules Band je također vokalno-instrumentalna osmeročlana skupina (tri pjevača, gitara, bas, bubanj, klavijature, truba, saksofon i trombon) i svira sve najbolje od pop, rock, funk, disco & soul glazbe. Od osnutka 2013. godine ostvaruju zapažene klupske nastupe za koje kažu da je bend zbog kojeg nećete prestati plesati cijelu noć.

Više infomacija potražite na poveznici.

FOTO: VINTAGE INDUSTRIAL BAR