LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Prednosti imanja prijatelja suprotnog spola

Sve čari muško-ženskih prijateljstava

Ti si cura, a on je dečko i nerazdvojni ste. Svi vas pitaju jeste li zajedno, ali vi ste samo prijatelji. Moguće ili nemoguće?

Ti si cura, a on je dečko i nerazdvojni ste. Svi vas pitaju jeste li zajedno, ali vi ste samo prijatelji. Moguće ili nemoguće?

U američkim se ljubavnim komedijama nerijetko radnja odvija između najboljeg prijatelja i prijateljice. Negdje na sredini filma, on ili ona shvate da je njihovo prijateljstvo zapravo puno više. Na kraju filma, iz muško-ženskog prijateljstva nastaje ljubav za cijeli život. No, to su filmovi. U stvarnosti postoji više realnih opcija za kraj ili opstanak takvog prijateljstva.

Prva opcija je upravo ta da na kraju shvatite da ste ljubavni par, a ne samo prijatelji. Druga je opcija da on ili ona osjeća nešto više u toj vezi, a vi ne. Ili obrnuto - da se upravo vi nađete u onoj neugodnoj friendzoni. I onda je nastavak prijateljstva totalno čudan ili nemoguć. Treća je opcija da ste zbilja samo prijatelji bez ikakvih ljubavnih aluzija. U nastavku našeg velikog studentskog istraživanja ispitujemo upravo posljednju tvrdnju. Postoji li mogućnost da dečko i cura budu prijatelji i samo prijatelji. Dok vi klikate na našu anketu i pomažete nam doći do zaključka, mi vam donosimo ključne informacije u muško-ženskim prijateljstvima. Pokazujemo vam one najbolje strane takvog odnosa i otkrivamo zašto je dobro za najboljeg prijatelja imati pripadnika ili pripadnicu suprotnoga spola. 

Drugačija perspektiva

Ako kao cura imate frajera za najboljeg prijatelja (i obrnuto), odlično će vam doći u nebrojeno mnogo različitih situacija. Poznate su priče o ženama s Venere i muškarcima s Marsa, a ako imate dečka za naj frenda, to će vam pomoći da shvatite tu razliku. Nećeš više s frendicama istraživati zašto se on nije javio, kad će ti tvoj frend to vrlo jednostavno objasniti. Dečki su poznati po tome da su često puno izravniji nego cure, pa će ti tvoj prijatelj u dvije rečenice reći sve što si sinoć preispitivala s prijateljicama. S druge strane, ti ćeš njemu objasniti zašto cura s kojom je sinoć izašao van nije bila zadovoljna njegovim prepričavanjem svih nastavaka filma Rambo

FOTO: Giphy

Opuštenija atmosfera

Dinamika muško-ženskog prijateljstva ima posebnu čar. Kao prvo, moći ćeš sa svojim najboljim frendom pričati one ružne šale kojima se tvoje frendice ne smiju jer ih smatraju odvratnima. S druge strane, on će bez pardona ispitati sve što ga zanima o ženama, a nije imao koga pitati. Svi znamo da se dečki vole hvaliti poznavanjem žena, ali nitko od njih neće doći do povjerljivih informacija kao tvoj najbolji frend. Dok oboje pijete pivu i gledate utakmicu ili Dnevnik Bridget Jones, saznat ćete sve najcrnje tajne suprotnog spola. Ti ćeš se iznenaditi jer Onaj tvoj ima osjećaje za koje si vjerovala da dečki nemaju, a tvoj će frend biti fasciniran kad čuje koliko žena zbilja ima brkove. 

Biraju li studenti fakultete prema osobnim preferencijama ili potrebama tržišta rada?


FOTO: Giphy

Spas u posljednjem trenutku

Petak je navečer, a jedna ti je frendica otkazala zbog PMS-a. Druga je odlučila otići kući za vikend, a treća je sa dečkom. Nemaš s kime ići van. Na sreću, tu je tvoj najbolji frend koji te zove sa svojom ekipom. Čitavu večer provodiš s dečkima i zapravo ti je odlično. Tvoj najbolji frend ne dozvoljava svojim prijateljima da ti kažu bilo što neukusno, iako ih zapravo sve držiš u šaci jer im otkrivaš tajne ženskoga mozga. A i kad se nalaktiš na šank da si naručiš novu cugu i u tom ti trenutku prilazi tip i pokuša te ugnjaviti, tu je tvoj najbolji prijatelj. Nonšalantno će ga maknuti iz tvoje blizine, a ti ćeš opušteno uživati u ostatku večeri.

FOTO: Tumblr

Kako u odnosu na naše EURO protivnike stojimo u „utakmici” ulaganja u obrazovanje i (ne)zaposlenost mladih?


Potajno glumiš modnog mačka

Nije istina da dečki ne drže do svog izgleda, ali je istina da se to držanje razlikuje između spolova. Zato nerijetko uzimaš stvari u svoje ruke. Koliko god dobri prijatelji bili, tvoj frend neće svaki put sretan šetati za tobom kroz trgovački centar. Zato iskoristiš priliku da mu za svaki Božić, rođendan ili Dan sv. Patrika kupuješ odjeću. Koliko god ti je drag, smatraš da još uvijek ima mjesta za napredak u njegovom načinu odijevanja. Potajno glumiš modnog mačka, ali tvoj ti je frend na kraju zahvalan. Iako ga ne razveseli odjeća koju dobije na poklon, osim ako nije neka baš kul majica, on je sretan. Sretan je, jer kad mu hitno treba košulja, nađe je negdje na dnu ormara i zahvaljuje svojoj najboljoj frendici. 

FOTO: Giphy

A što ti misliš? Slažeš li se s našim pozitivnim stranama muško-ženskog prijateljstva? Naši privremeni rezultati ankete kažu da mladi u gotovo 70% slučajeva vjeruju u muško-ženska prijateljstva, i to češće dečki! Glede nepopularnog friendzoniranja, više od dvije trećine muškaraca bilo je u takvom odnosu, a 56% žena nije. Mislite li i vi tako? Ili ipak za najboljeg frenda imate osobu suprotnog spola i baš ste super prijatelji, ali samo i isključivo prijatelji? Recite nam klikom na poveznicu.

FOTO: PINTEREST