LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Vožnja javnim prijevozom

Studentski pokaz najskuplji u Puli, iznos manji u drugim gradovima, u Zadru besplatan

Provjerili smo cijene studentskih pokaza za javni prijevoz u većim hrvatskim gradovima; kako se izrađuju, produžuju i što učiniti kad ih izgubite.

Provjerili smo cijene studentskih pokaza za javni prijevoz u većim hrvatskim gradovima; kako se izrađuju, produžuju i što učiniti kad ih izgubite.

Dolazak u novi grad i studiranje, kao i snalaženje u novom okruženju dovoljno su stresni sami po sebi, a još je teže razmišljati o svim stvarima koje trebate napraviti pri dolasku u mjesto studiranja. Jedna je od tih stvari izrada studentskog pokaza za javni prijevoz.

Bez obzira u kojem se studentskom gradu u Hrvatskoj nalazite, ako niste sretnici koji žive deset ili petnaest minuta od fakulteta i ostalih bitnih sadržaja, mjesečni pokaz bit će vam od velike koristi. Kako pored svega ostaloga ne biste morali razmišljati i o tome koja je cijena studentskog pokaza, kako se pravi, gdje ga produžiti ili što učiniti ako ga izgubite, donosimo vam sve potrebne odgovore.

Zagreb

Cijena mjesečnog studentskog pokaza za prvu zonu unutar koje se nalaze svi fakulteti iznosi 100 kn. Sve informacije o pravljenju mjesečnog studentskog pokaza i o tome što napraviti ako ga izgubite možete pronaći ovdje, dok se informacije o produljenju pokaza nalaze na linku

Zahtjev za njegovu izradu, koji je potrebno ovjeriti na fakultetu, možete dobiti u prodajnim mjestima ZET-a ili klikom na poveznicu

Split

Studentski pokaz za prvu zonu u Splitu iznosi 130 kn, dok je pokaz za drugu zonu 190 kn, za treću 230 kn te za četvrtu 265 kn. Studenti s prebivalištem, odnosno prijavljenim boravištem u Splitu imaju povoljniji mjesečni pokaz koji košta 69 kn. Sveučilište i grad Split koji sufinanciraju prijevoz studenata u prvoj zoni, to ne čine za ostale zone. To bi trebala biti obaveza ostalih jedinica lokalne uprave. Prilikom prve izrade svih mjesečnih i godišnjih povlaštenih karata korisnici su dužni donijeti osobnu iskaznicu, dokument na kojem je vidljiv OIB, fotografiju veličine 30x50 mm te uvjerenje o statusu redovnog studenta.

Više informacija dostupno je na linku

Zadar

Zadarski mjesečni studentski pokaz besplatan je za sve studente. Na pokaznu mjesečnu kartu imaju pravo redoviti polaznici osnovnih, srednjih, viših i visokih škola te fakulteta. Učenička i studentska iskaznica izdaje se na osnovu molbe ovjerene na fakultetu uz koju je potrebno priložiti fotografiju dimenzija kao i za osobnu iskaznicu. Cijena godišnje iskaznice je 20 kn, a izdaje se samo u sjedištu Liburnije d.o.o, kod odjela za prodaju karata.

Više saznajte na poveznici.

Rijeka

Studentski pokaz u Rijeci košta 134 kn za prvu zonu, 180 kn za drugu zonu, 229 kn za treću zonu i 274 kn za četvrtu zonu pod uvjetom da student ima prijavljeno prebivalište ili boravište. Na cijenu studentskog pokaza pridodaje se subvencija koja može iznositi do 60%, pa cijena sa subvencijom za prvu zonu iznosi 53,60 kn. 

O pravljenju studentskog pokaza možete pročitati ovdje, a o produživanju na poveznici. Na stranici među čestim pitanjima možete pronaći i odgovor o izgubljenom pokazu.

Pula

Studenti u Puli plaćaju prvu zonu 140 kn, drugu 220 kn, treću 270 kn, a četvrtu 300 kn. Za studente s prebivalištem ili boravištem u ovom gradu studentska karta iznosi 98 kn. Informacije o pravljenju pokaza i produživanju pokaza pronađite ovdje. U slučaju gubitka mjesečne karte, potrebno je nazvati djelatnika na blagajni i dati mu ime i prezime kako bi blokirao daljnju upotrebu i izradio novu kartu. Izrada nove kartice košta 35 kn, a da bi do nje došli trebate nazvati broj 052/501-972 ili 052/500-040.

Osijek

Studentski pokaz za prvu zonu u Osijeku iznosi 84 kn sa subvencijom, a bez nje 120 kn. Za drugu zonu morat ćete izdvojiti 91 kn sa subvencijom, odnosno 130 kn bez nje. Pravo na subvenciju od 30%, tj. na pokaz od 84 kn i 91 kn, imaju studenti Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku. U kolovozu je cijena pokaza nešto niža i iznosi 63 kn za prvu zonu te 70 kn za drugu zonu. Informacije o tome kako napraviti mjesečni pokaz, gdje ga produžiti ili što napraviti ako ga izgubite možete pronaći na poveznici.  

FOTO: STUDENTSKI.HR