LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
MOTIVACIJA ZA BUDUĆNOST

Studenti ekonomije iz Dubrovnika posjetili njihov Centar za poduzetništvo te se susreli s pričama njegovih stanara

Svrha ovog posjeta je poticanje poduzetničkog razmišljanja, a sve kako bi svršetkom studija možda i sami postali poduzetnici, a potencijalno i stanari jednog od poduzetničkih inkubatora.

Svrha ovog posjeta je poticanje poduzetničkog razmišljanja, a sve kako bi svršetkom studija možda i sami postali poduzetnici, a potencijalno i stanari jednog od poduzetničkih inkubatora.

S ciljem upoznavanja studenta s poduzetništvom u praksi, Centar za poduzetništvo d.o.o. je za studente prve godine diplomskog studija Odjela za ekonomiju i poslovnu ekonomiju Sveučilišta u Dubrovniku, organizirao posjet i obilazak Poduzetničkog inkubatora Dubrovnik, piše Dubrovnik Net.

Studenti su tim posjetom dobili priliku susresti se s radom i uslugama koje pruža Centar za poduzetništvo te poduzetnički inkubatori u Dubrovniku i Pločama. Poduzetnički inkubatori su u Dubrovniku, ali i svugdje drugdje gdje postoje, idealno mjesto za poduzetnike početnika bez vlastitog poslovnog prostora. Također, tako im se pruža niz povoljnih usluga s namjerom da se tijekom inkubacije razvijaju i postanu uspješni poduzetnici te da, uz financijsku uspješnost i samostalnost, postanu spremni na izlazak iz inkubatora.

Mreža inkubatore Dubrovačko-neretvasnke županije može se pohvaliti čitavim nizom djelatnosti, a redom to su proizvodnja, poslovno savjetovanje, posredovanje u zapošljavanju, promet nekretninama te marketinške, zdravstvene, kozmetičarske, građevinske, knjigovodstvene i dizajnerske djelatnosti.

Svoje poslovne priče studentima su ispričali i vlasnik obrta Jutro Marko Soče te Sara Jelčić iz poduzeća Okusi Neretve. Približili su im ulazak u svijet poduzetništva na vlastitom primjeru, od same poduzetničke ideje do razvoja poslovanja, kao i značaj usluga Centra i poduzetničkog inkubatora za njihovo poslovanje.

Svrha ovog posjeta je poticanje poduzetničkog razmišljanja, a sve kako bi svršetkom studija možda i sami postali poduzetnici, a potencijalno i stanari jednog od poduzetničkih inkubatora iz Mreže poduzetničkih inkubatora Dubrovačko-neretvanske županije kojima upravlja Centar za poduzetništvo d.o.o.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA