LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studenti na kvizu

Student u Milijunašu nije poslušao džokera pa ostao bez 32 000 kuna: „Student sam i meni je ovih 16 000 dosta”

Student povijesti i povijesti umjetnosti je s lakoćom je stigao do osmog pitanja, a na kraju je kući ponio 16 000 kuna.

Student povijesti i povijesti umjetnosti je s lakoćom je stigao do osmog pitanja, a na kraju je kući ponio 16 000 kuna.

U jučerašnjem izdanju emisije Milijunaš sudjelovao je i 22-godišnji student povijesti i povijesti umjetnosti u Rijeci, Mark Horvat, prenosi HRT

Student je s lakoćom je stigao do osmog pitanja, na koje nije znao odgovor. Pitanje je bilo: Koji je animirani lik u British Medical Journalu okarakteriziran kao jedan od najpreciznijih filmskih prikaza amnezije? Dora, Remy, Buzz Svjetlosni ili Merida? 

Mark je zatražio pomoć džokera znalca. Svi su se javili, a natjecatelj je odabrao Josipa Buklijaša. 

– Radi se o crtanom filmu Dora istražuje (Dora The Explorer) – rekao je znalac Josip te naveo i neke scene iz tog filma.

Mark je odlučio poslušati savjet znalca te se odlučio za odgovor A - Dora. Odgovor se srećom pokazao točnim jer je riječ bila o liku ribice Dore iz crtanih filmova U potrazi za Nemom i Potraga za Dorom

Drugog džokera Mark je zatražio na slijedećem pitanju za 16.000 kuna. Nije znao tko 1962. godine nije dobio Nobelovu nagradu: Watson, Crick, Wilkins ili Franklin. Iskoristivši džoker pola-pola ostali su Watson i Franklin. Nakon kratkog dvoumljenja odlučio se za Franklin što je bio i točan odgovor devetog pitanja. Naime, navedeni znanstvenici sudjelovali su u otkriću DNA, ali značajan je bio upravo doprinos kemičarke Rosalind Franklin koja je, preminuvši 1958. godine, ostala bez Nobelove nagrade.

Posljednjeg džokera Mark je iskoristio na 10. pitanju za 32.000 kuna. Džokera zovi upitao je koji je pisac - Kurt Vonnegut, Erich Kästner, Günter Grass ili Erich Maria Remarque preživio savezničko bombardiranje Dresdena sklonivši se u podzemno skladište za meso. Džoker nije znao točan odgovor no mislio je kako je riječ o Vonnegutu. Mark je nakon kratkog razmišljanja ipak odustao od odgovora - i kući otišao sa 16.000 kuna. 
– Student sam i meni je ovih 16.000 kuna dosta – rekao je Mark.
Ipak, da je poslušao džokera, osvojio bi 32 000 kuna.
FOTO: UNSPLASH