LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Misijsko volontiranje

Student ekonomije iz Našica uskoro odlazi volontirati u sirotište u Tanzaniji

Student Stjepan Đanić iz Našica odlazi volontirati u Tanzaniju kako bi napravio nešto dobro za druge i izišao iz svoje zone komfora.

Student Stjepan Đanić iz Našica odlazi volontirati u Tanzaniju kako bi napravio nešto dobro za druge i izišao iz svoje zone komfora.

Stjepan Đanić iz Našica, student Ekonomskog fakulteta, za nekoliko dana odlazi na misijsko putovanje u Tanzaniju kako bi više od dva mjeseca volontirao u lokalnom sirotištu, pišu Našice.com

– Odlučio sam se upustiti u jednu novu životnu avanturu i otići na misijsko volontiranje u Tanzaniju. U grad Songeu gdje se nalazi Sirotište sv. Ante putujem 20. rujna, a za samo putovanje počeo sam se pripremati prije 7 mjeseci. Moj boravak u sirotištu će trajati nešto više od 2 mjeseca, a posljednji korak prije odlaska bila je organizacija humanitarne akcije – rekao je Stjepan za Našice.com. 

Stjepan je dodao kako ga je na odlazak na misiju nagnala želja da pomogne drugima. Prije odlaska organizirao je, uz pomoć fratara našičke župe, humanitarnu akciju kojom su se prikupljala sredstva za sirotište u koje odlazi volontirati. 

Novac prikupljen u akciji iskoristit će se za renoviranje sanitarnih čvorova, kao i za izgradnju prostora za spremnik vode te za dogradnju sustava za vodu i za opskrbu vodom. Dio novca iskoristit će se za nove baterije za solarni sustav kako bi se djeci osigurala struja za vrijeme redukcija koje su česte u tom kraju. 

– Za odlazak na ovo misijsko volontiranje me, prije svega, potaknula želja koja se rodila u meni da napravim nešto dobro za druge, da napravim nešto novo u životu i izađem iz svoje zone komfora. Sad sam pri kraju fakultetskog obrazovanja i mislim da je ovo dobra prilika za spojiti želju za putovanjem i potrebu, odnosno želju za napraviti nešto dobro za druge, a ujedno i promijeniti vlastitu perspektivu i pogled na život, pogled na druge, društvo, te upoznati novu kulturu i nove načine života, odnošenje drugih kultura prema životu, prema drugima i općenito prema svijetu – zaključio je Stjepan.

FOTO: UNSPLASH