LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski festival

Student Day Festival: Večeras na Trsatu počinje svirka!

Od 20 sati očekuje nas prva koncertna večer Student Day Festivala.

Od 20 sati očekuje nas prva koncertna večer Student Day Festivala.

Dugoočekivani koncertni dio najvećeg studentskog događanja u regiji započinje večeras u prostoru ex-kluba Tenk na Trsatu. Na Main Stage-u nastupaju Messy Cate, M. O. R. T., Jura Stublić & Film, Neno Belan & Fiumens, 30Zona i Padre  dok će KBS Floor rasplesati DJ-i Mateo Šantić, Dino Jukić, KiRiK i Marin Biočić.

Zbog nepogodnih vremenskih uvjeta pomaknuto, pa za danas (petak, 10. lipanj) zakazano predstavljanje studentskih udruga, kao i International Dinner night ipak se neće održati. U tako kratkom roku u novom terminu, nažalost, nije bilo moguće ponovno okupiti sve sudionike. No zato će se Paintball turnir na Orehovici održati dvaput! Zbog velikog interesa, osim na današnjem turniru u 16 sati , kuglice će letjeti i u subotu.

Studenti su do sada imali priliku poslušati korisna predavanja, poput ona o planiranju karijere, odigrati Escape Room na temu međunarodnih razmjena i nadmetati se na turnirima u E- Sportu i košarci. Velik interes je izazvalo i osvajanje penjačke stijene a održane su i plesne radionice te praktično savjetovanje o studentskim ugovorima. U sklopu Student Day Festivala se i planinarilo, roštiljalo te uživalo u filmskoj večeri. Važno je istaknuti i kako cijeli ovaj tjedan studenti uz predočenje X-ice imaju besplatan ulaz u riječke muzeje.

Nakon večerašnjih svirki, besplatni koncertni program se nastavlja i u subotu i nedjelju, uz atraktivan line-up domaćih i regionalnih zvijezda.

Svi detalji o programu i događanjima u sklopu SDF-a objavljuju se na službenim Facebook i Instagram stranicama te webu sdf.uniri.hr. Organizatori festivala su Studentski zbor Sveučilišta u Rijeci i RiKup, a pokrovitelji Sveučilište u Rijeci, Grad Rijeka, Karlovačka pivovara i Arriva.

FOTO: PRESS