LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
LJETNA DOGAĐANJA

Što nam sve donosi ljeto u Zagrebu?

Od velikih rokerskih imena do najomiljenijih festivala.

Od velikih rokerskih imena do najomiljenijih festivala.

Iako je ljeto najčešće rezervirano za obalu i kupanje na plažama, za one koji ljeta ipak provode na kopnu, Zagreb je spremio razna zanimljiva događanja kako ljeto 2022. ne bi prošlo bez zabave.

Koncerti

Koncerti uživo bez epidemioloških mjera napokon su se vratili, a ovo ljeto u Zagreb dolaze svjetske zvijezde. Britanski bend Placeebo, talijanski rokeri Zucchero, kultni Whitesnake, kojem se nedavno pridružio naš Dino Jelušić, i legendarni Kiss u Zagreb će donijeti malo hard rocka, a alternativniji zvuk će donijeti jednako popularni Simple Minds i Pixies.

Ljetne večeri HNK

U srijedu, 25. svibnja, započeo je Festival Ljetne večeri u HNK koji će trajati sve do 1. srpnja. Predstave se održavaju ispred kazališta te su besplatne. Ove Ljetne večeri u HNK donose moderni i neoklasični balet, moderni dueti, posljednju premijeru Madame Bovary, dramske večeri povodom stote obljetnice rođenja Vesne Parun, a kad bude zatvaranje Večeri, nastupit će Ante Gelo koji će izvesti glazbu Prljavog kazališta, Haustora, Azre i Filma. 

Baš Naš

Ovo ljeto vratio se i omiljeni festival na platou Gradec – Baš naš koji će trajati do 25. lipnja uz vrhunsku gastronomsku ponudu, bogati izbor pića i odličan glazbeni line up kojeg možete vidjeti ovdje. S pogledom na Katedralu i Donji grad, Baš naš nudi pravi festivalski doživljaj i plesnu atmosferu.

Animafest

Svjetski festival animiranog filma koji se održava u Zagrebu počinje danas, 6. lipnja, a trajat će do 11. lipnja. Bogati animirani program prikazivat će se u nekoliko kina, odnosno u Kinu SC, Teatru & TD, Kinu Tuškanac i na drugim gradskim lokacijama. Natjecat će se najprestižniji kratkometražni, dugometražni, studentski i hrvatski filmovi, a ove godine Animafest slavi i pola stoljeća postojanja, stoga će program biti bolji nego ikad.

Pop Up Film Festival

U sklopu Pop Up Summer Gardena, počeo je Pop Up Film Festival na Bundeku koji će prikazivati filmove do 25. lipnja. Dođite ispod zvjezdanog neba na jezero Bundek gdje vas čekaju svjetski poznati filmovi. U srijedu, 8. lipnja, prikazuje se odlični Joker, u nedjelju, 12. lipnja, na repertoaru je Oskarom nominirani remake Priče sa zapadne strane u režiji  Stevena Spielberga, 15. lipnja prikazivat će se King Richard, 19. lipnja Smrt na Nilu, a Festival 25. lipnja zatvara originalni Dune iz 1985. godine. Sve projekcije počinju u 21 sat, upad je besplatan, a sve što vam treba je dekica i dobro raspoloženje.

Booksa u parku

Na platou ispred Bookse počela je ovogodišnja Booksa u parku koja će trajati do 17. srpnja. Moći ćete uživati u kulturno-umjetničkom programu koji je nastao u suradnji s brojnim organizacijama, umjetnicima i volonterima. Program je raznolik, uz večeri književne produkcije, razgovore s piscima i spisateljicama te čitateljske klubove. Po danu, skoknite na kavu ili Booksin domaći ledeni čaj te predahnite uz knjigu s njihovih polica. Booksa u parku također donosi književne festivale poput Festival europske kratke priče, Sandorfov mini maraton, Versopolis i Prvi prozak na vrh jezika, a bit će i glazbeni program. Svoj spisateljski talent moći ćete i pokazati na radionicama pisanja proze i poezije kod nekih od najboljih stručnjaka tih područja. Cijeli program možete vidjeti na linku.
FOTO: PEXELS