LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Međunarodni simpozij

Sociolozi vas pozivaju na simpozij o riziku i nesigurnosti!

Kako društveni rizici i nesigurnosti pokrivaju širok spektar tematskih područja, organizatori poručuju da će se naći ponešto za svačije akademske interese.

Kako društveni rizici i nesigurnosti pokrivaju širok spektar tematskih područja, organizatori poručuju da će se naći ponešto za svačije akademske interese.

Klub studenata sociologije Diskrepancija poziva vas na ovogodišnji međunarodni simpozij pod nazivom Društvo rizika: promišljanje nesigurnosti u globaliziranom svijetu koji će se održati od ponedjeljka, 21. do petka, 25. ožujka u Konferencijskoj dvorani knjižnice Filozofskog fakulteta u Zagrebu, ali i videoprijenosom na Zoomu.
 
Kako društveni rizici i nesigurnosti pokrivaju širok spektar tematskih područja, organizatori poručuju da će se naći ponešto za svačije akademske interese. Također, s programske strane ovaj su put, osim 16 domaćih i inozemnih studentskih i profesorskih izlaganja iz raznih društveno-humanističkih područja, odlučili uvesti i dodatne programske sadržaje. 
 
Tako vam u ponedjeljak, 21. 3. u dvorani MM Centar u sklopu Studentskog centra od 18h pripremamo svečano otvorenje simpozija, kao i razgovor s izv. prof. Krešimirom Petkovićem te Paškom Bilićem s FPZG-a pod nazivom Nacionalna država i globalno tržište, gdje ćemo pričati o ulozi države u okviru sve bržih promjena koje preoblikuju suvremeni svijet.
 
Za srijedu, 23., i četvrtak, 24.3., u suradnji s Impact House Consultingom, Institutom za društvena istraživanja te Akademijom za politički razvoj organiziramo radionicu o lobiranju pod nazivom Rizik i otpornost. Glavni cilj radionice je pripremiti vas za politički utemeljeno zagovaranje promjena koje želite vidjeti u društvu – bilo na lokalnoj, nacionalnoj, ili globalnoj razini. Naglasak na radionici bit će stavljen na aktualne teme i probleme poput ekologije, energetike, proizvodnje hrane, mentalnog zdravlja, ljudskih prava i sigurnosti, a radionicu ćemo detaljnije predstaviti u MM centru SC-a u ponedjeljak, 21. ožujka u 18:30, na svečanom otvorenju simpozija. Više informacija o radionici možete pronaći na poveznici, a svoju prijavu ispunite ovdje do ponedjeljka, 21.3. u ponoć.

U srijedu ćemo održati i filmsku večer pod nazivom Droge: bolje liječiti nego spriječiti, a namijenjena je srednjoškolskoj publici. Ovaj put nećemo gledati jedan film, već bismo učenicima pustili nekoliko kraćih priloga kojima bismo učenike htjeli potaknuti na razmišljanje i raspravu o legalizaciji ili dekriminalizaciji druga nasuprot njihovoj kriminalizaciji. Srednjoškolci se mogu prijaviti na večer preko ovog obrasca.
FOTO: PRESS