LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Donacijski koncert

Silente će uskoro održati koncert; prihodi od ulaznica namijenjeni su opremanju Snoezelen sobe

Po cijeni od 100 kuna 18. prosinca u prodaju kreću ulaznice za koncert Silentea. Sav prikupljeni iznos iskoristit će se za kupnju Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju.  

Po cijeni od 100 kuna 18. prosinca u prodaju kreću ulaznice za koncert Silentea. Sav prikupljeni iznos iskoristit će se za kupnju Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju.  

Bend Silente u utorak, 29. prosinca, u 20:00 održat će online koncert iz Kazališta Marina Držića u Dubrovniku. Organiziraju ga Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite klub Dubrovnik Jug u sklopu Dubrovačkog zimskog festivala, a prihod koji će pritom ostvariti namijenjen je opremanju Snoezelen sobe za djecu s poteškoćama u razvoju.  
– Snoezelen soba oblik je multisenzornog prostora koji korisnicima pruža sigurno okruženje te ih potiče na interakciju s okolinom. U Hrvatskoj ih se može pronaći u domovima za starije i nemoćne, centrima za rehabilitaciju i različitim ustanovama koje pružaju usluge odgoja i obrazovanja ili socijalne skrbi za osobe s invaliditetom i djecu s teškoćama. Svrha je ovog donacijskog koncerta i akcije SilenteOnline za pravu stvar pomoći opremanju jedne takve Snoezelen sobe u Osnovnoj školi Lapad koja će pomoći najmlađim i najosjetljivijim sugrađanima. Ovo će ujedno biti prva takva soba u gradu Dubrovniku, a projekt njezinog opremanja iznosi 140 000 kuna. – pojašnjavaju organizatori.
Ističu i da Rotary klub Dubrovnik i Rotary Satellite Club Dubrovnik Jug, kao organizacije posvećene humanim ciljevima koje cijene i promiču visoka etička načela u poslovnom i privatnom životu te šire dobru volju i razumijevanje u svijetu, redovito organiziraju uspješne akcije koje unapređuju život zajednice. Ovoga je puta njihov poziv za pomoć djeci s poteškoćama spremno prihvatio Silente.
– Ovaj popularni bend, koji čine braća Tibor i Sanin Karamehmedović, ujedno autori svih pjesama, bubnjar Ivuša Gojan, vokalistica Doris Kosović i violinistica Ivana Čuljak, na hrvatskoj glazbenoj sceni pojavio se 2013. sa singlom Terca na tišinu i albumom Lovac na čudesa. Njihovi najveći hitovi, od prvog albuma do aktualnih singlova koji proteklih mjeseci osvajaju vrhove glazbenih top-lista, sada preko ove akcije ulaze u dnevne boravke publike garantirajući dobru zabavu u užem krugu obitelji uz pomaganje potrebitima u vrijeme blagdanskog darivanja. – dodaju.
Napominju da je zbog epidemiološke situacije koncert moguće pratiti isključivo online. Ulaznice će od 18. prosinca biti dostupne na platformi Ulaznice.hr po cijeni od 100 kuna. Osim kupnjom ulaznica, akciji se moguće priključiti i izravnom uplatom donacija na: Rotary Club Dubrovnik, OIB 67179744758, IBAN HR6224070001169001130, Za Snoezelen sobu. 
FOTO: LAA