LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za buduće mame i tate

Razmišljate o djeci? Pokrenuta je platforma za e-učenje s besplatnim tečajevima za buduće roditelje

– Pozivamo buduće roditelje da se uključe u online tečajeve kako bi se na kvalitetan način pripremili za sve što ih očekuje tijekom trudnoće, poroda i prvih dana njihova roditeljstva. – poručila je Đurđica Ivković iz UNICEF-a.

– Pozivamo buduće roditelje da se uključe u online tečajeve kako bi se na kvalitetan način pripremili za sve što ih očekuje tijekom trudnoće, poroda i prvih dana njihova roditeljstva. – poručila je Đurđica Ivković iz UNICEF-a.

Nakon velikog uspjeha prvih četiriju tečajeva Pripreme za porod, koje je pohađalo čak 4000 trudnica iz svih dijelova Hrvatske, udruga Roda uz podršku Ureda UNICEF-a za Hrvatsku i donaciju građanki pokrenula je novu platformu za e-učenje namijenjenu budućim roditeljima Učite s nama o roditeljstvu. Sadrži besplatne tečajeve koji, navode pokretači, kroz zanimljive tekstove, kratke videomaterijale, edukativne grafike te interaktivne i edukativne igre vode buduće roditelje kroz iskustvo poroda, babinja i dojenja.

– Ovo je važno za Rodu i za roditelje u Hrvatskoj. Napravile smo velik pomak u sustavima za e-učenje s novom platformom i revidiranim e-tečajem Pripreme za porod i time približile mogućnosti za učenje roditeljima diljem Hrvatske. Veselimo se i tome da ćemo do kraja listopada lansirati dva nova e-tečaja: Pripreme za babinje i Pripreme za dojenje. – rekla je voditeljica projekta iz udruge Roda – Daniela Drandić.

Đurđica Ivković, voditeljica odjela za rani razvoj djece u UNICEF-u, istaknula je:

– Pandemija je promijenila mnogo toga, ali srećom nije i činjenicu da se i dalje svaki dan rađaju djeca. Njihove majke i očevi trebaju podršku kako bi bili što bolje pripremljeni za svoju novu važnu ulogu, počevši od trudnoće i poroda do prvih dana i mjeseci djetetova života. Kako se trudnički tečajevi koje su roditelji inače pohađali u domovima zdravlja ili rodilištima trenutačno uglavnom ne održavaju, pozivamo buduće roditelje da se uključe u online tečajeve kako bi se na kvalitetan način pripremili za sve što ih očekuje tijekom trudnoće, poroda i prvih dana njihova roditeljstva. 

E-tečaj Pripreme za porod dostupan je do ponedjeljka, 12. listopada 2020. godine, a sljedeći ciklus u planu je krajem studenog ove godine. Sve dodatne informacije nalaze se na poveznici.

FOTO: PIXABAY