LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Velika proslava 20 godina suradnje

Prijateljstvo, ljubav i suncem okupane note na slavljeničkom koncertu Nene Belana i Fiumensa

Neno Belan i Fiumensi s mnogobrojnim su prijateljima proslavili 20 godina i više nego uspješne suradnje u zagrebačkom Domu sportova te nam pružili vrhunsku glazbenu izvedbu prožetu veseljem, prijateljstvom i ljubavlju.

Neno Belan i Fiumensi s mnogobrojnim su prijateljima proslavili 20 godina i više nego uspješne suradnje u zagrebačkom Domu sportova te nam pružili vrhunsku glazbenu izvedbu prožetu veseljem, prijateljstvom i ljubavlju.

Velikim i veselim slavljeničkim koncertom u zagrebačkom Domu sportova Neno Belan i Fiumensi proslavili su 20 godina uspješne suradnje. Dobro uigrana ekipa u istom sastavu u kojem je prvi put nastupila 1997. godine, popela se i ove subote na pozornicu gotovo u potpunosti ispunjene male dvorane Doma sportova i s publikom se uputila na glazbeno putovanje kroz svoju povijest. Možemo odmah slobodno reći da nam je koncert pružio i više nego što smo očekivali od proslave ove velike obljetnice.

FOTO: Anamarija Vartabedijan

Kako nam je Belan najavio u intervjuu, slavljenički koncert trajao je više od tri i pol sata i bio je podijeljen u tri dijela. U prvom dijelu nazvanom Amadeus bar Belan i Fiumensi u intimnoj i prisnoj atmosferi, poput one u baru među prijateljima, izveli su neke od svojih najvećih hitovaPričaj mi, Ulicama grada, Ivona. Već su time oduševili publiku, koja je s Belanom otpjevala svaki stih, i podigli ljestvicu očekivanja.

FOTO: Anamarija Vartabedijan

Pjesma Gdje si ti otvorila je drugi dio koncerta pod nazivom Prva plovidba. Uz impresivnu video projekciju u pozadini pozornice, izvođene su pjesme Dolazi ljubav, Vino noći, Rijeka snova, Dugo toplo ljeto. Na kraju drugog dijela na pozornicu se popeo glumac Damir Lončar koji je zabavio publiku zanimljivostima o bendu, koji je tada uzeo mali predah od nastupa.

FOTO: Anamarija Vartabedijan

Vrhunac večeri po nama je bio treći i najduži dio koncerta naziva Jer je pjesma dio nas kada su se Belanu i Fiumensima na pozornici pridružili mnogobrojni gosti te time uveličali proslavu. A capella grupa Akvarel izvela je s Belanom pjesmu Samba i ti te se zadržala na pozornici kao pratnja u narednim izvedbama. Možda je najljepši dio večeri bila predivna i nježna izvedba pjesme Ponoćna zvona u savršenom duetu Maje Posavec i Belana. Maja Posavec, koju je Belan nazvao svojim suncem, otpjevala je s njime i hit Tvoj glas. Još malo dalmatinskog sunca donijele su pjesme Galeb i Divojka s juga, koje smo u glas pjevali s Belanom.

FOTO: Anamarija Vartabedijan

Bilo je tu brojnih drugih iznenađenja, primjerice prilikom izvedbe skladbe Sanjaj! pozornicom je skakutala vesela glumačka družina iz Čarobnjaka iz Oza. Oduševio nas je i vrhunski virtuoz na gitari Ivan Pešut. No najbolje je ostavljeno za kraj – posljednji gost večeri bio je jedan jedini Massimo Savić. On i Belan otpjevali su svoj popularni duet Zar više nema nas. Prisjetili su se i Dine Dvornika posebnom izvedbom pjesme Ella E. Rasplesanu publiku zahvatio je ludi afrički ritam koji se nastavio do kraja koncerta kroz izvedbe pjesama Rock galama, Sunčan dan, Stojin na kantunu.

FOTO: Anamarija Vartabedijan

Možemo samo zaključiti da Belan i Fiumensi znaju kako svojim obožavateljima osigurati nezaboravan provod. Svima dobro poznati hitovi u ludom i veselom ritmu začinjeni ljubavlju i prijateljstvom, koje bend njeguje 20 godina na pozornici te na svakoj izvedbi širi na publiku. Iako je koncertu prethodio sunčan dan, ova nam je ekipa darovala još jednu savršenu, sunčanu, slavljeničku večer.

FOTO: ANAMARIJA VARTABEDIJAN