LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Natječaj Studentskog kulturno-umjetničkog društva IGK

Ponovno se dodjeljuje Goran za mlade pjesnike – onima koji dosad nisu objavili knjigu poezije

Do 31. prosinca 2020. otvorene su prijave za nagradu Goran za mlade pjesnike. Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić” pojašnjava tko se može prijaviti.

Do 31. prosinca 2020. otvorene su prijave za nagradu Goran za mlade pjesnike. Studentsko kulturno-umjetničko društvo „Ivan Goran Kovačić” pojašnjava tko se može prijaviti.

Studentsko kulturno-umjetničko društvo Ivan Goran Kovačić raspisalo je novi natječaj za nagradu Goran za mlade pjesnike. Navodi da njime nastoji stimulirati stvaralaštvo mladih pjesnika u Republici Hrvatskoj i drugdje gdje postoji književna aktivnost na hrvatskom jeziku.  

Prijaviti se mogu autori koji nisu stariji od 30 godina na dan zatvaranja natječaja, a koji nikada nisu objavili knjigu poezije. Organizatori pojašnjavaju postupak prijave:

– Na natječaj je potrebno poslati cjelovit rukopis pjesničke zbirke u otvorenom (Word) dokumentu koji ne smije sadržavati ime autora/ice ni u jednom dijelu dokumenta. Uz rukopis treba poslati kratku biografiju s imenom i prezimenom na početku, kontakt: broj telefona i adresu elektroničke pošte te točnu adresu stanovanja. 

Prijave su otvorene do 31. prosinca 2020. Rukopise s naznakom za nagradu: Goran za mlade pjesnike u naslovu poruke potrebno je poslati e-adresu natjecaj@igk.hr.

Organizatori predstavljaju i način vrednovanja zaprimljenih rukopisa:

– Žiriranje će se odvijati anonimno, bez uvida žirija u autorstvo pojedinih rukopisa. Žiri sastavljen od suvremenih hrvatskih književnika/ica i kritičara/ki predložit će najbolji rukopis za nagradu Goran za mlade pjesnike. Nagrađeni rukopis bit će objavljen u obliku knjige u ediciji Novi hrvatski pjesnici u izdanju SKUD-a Ivan Goran Kovačić. Osim nagrađenog autora/ice, sudionici se neće pojedinačno izvještavati o ishodu natječaja.

FOTO: UNSPLASH