LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Stvarne situacije

Pogođeni brojevi, neuplaćen listić – 5 tragikomičnih i bizarnih situacija s kojima su se studenti susreli

Nije lako biti student, a još je teže kada ih u životu naročito ne prati sreća. Donosimo primjere takvih situacija.

Nije lako biti student, a još je teže kada ih u životu naročito ne prati sreća. Donosimo primjere takvih situacija.

Studentski život nikada nije dosadan, no ponekad se dogode situacije koje stvarno ne možemo predvidjeti. Donosimo, stoga, nekoliko neobičnih u kojima su se studenti našli, uglavnom s ne baš tako pozitivnih ishodom.

Pogođeni brojevi – neuplaćen listić

Studentica Rachel Kennedy iz Velike Britanije često bezuspješno igra lutriju, no jednoga dana bili su izvučeni njezini brojevi. Došla joj je obavijest da je pogodila brojeve, koje je igrala već pet tjedan zaredom do tada, o čemu je odmah obavijestila dečka i majku, no njena sreća nije dugo trajala. Naime, na računu nije imala dovoljno novca da prođe uplata pa je tako ostala bez 182 milijuna funti. Iako je to nije pretjerano pogodilo, njezin dečko bio je prilično razočaran jer je već isplanirao na što bi potrošio novac.
Studentica mislila da je gluha

Jedan je student za Student Roost ispričao da je jedna djevojka uvijek na predavanju slušala glazbu na slušalice pa se predavač zasitio toga da se mora derati kako bi ga čula i zbog toga je počeo samo otvarati usta, ne ispuštajući nijedan zvuk. 

– Cijeli se razred priključio i svi smo samo otvarali usta jedni prema drugima pa je ona kada je skinula slušalice i počela pričati normalno počela paničariti jer je mislila da nas ne može čuti i istrčala van. – kazao je.

Previše kofeina – čak i za studente

Na Sveučilištu Northumbria dogodila se jedna poprilično bizarna situacija zbog koje je ono moralo platiti kaznu od 400 000 funti, pisao je BBC još 2017. godine. Naime, tijekom jednog eksperimenta dvoje je studenata dobilo količinu kofeina koja se nalazi u čak 300 šalica kave. Iako je na kraju sve završilo dobro, osim nekoliko agresivnih ispada, situacija je mogla biti tragična jer su studenti konzumirali 30 grama kofeina, a ranije je smrt bila zabilježena već s 18 grama.

Neobična ceremonija

Na koledžu Merton od 1971. godine svake se godine održava neobična situacija kada se sat vraća unazad, prenosi BBC. Naime, zajednica se odjene u akademsku odjeću i hoda unatrag sat vremena oko koledža, odnosno dok kazaljka ponovno ne pokaže dva sata, a vjeruje se da se to radi kako bi se vratila stabilnost vremenskom i prostornom kontinuumu.

Putovanje kroz vrijeme

MIT-jevci su 2005. godine navodno održali konvenciju na temu putovanja kroz vrijeme na kojoj se okupilo 300 ljudi koji su željeli stupiti u kontakt s osobama koje putuju kroz vrijeme u budućnosti. Postojala je čak i zona za slijetanje, no do kontakta ipak nije došlo.
FOTO: PIXABAY