LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova godina, novi ja?

Pet stvari koje trebaš napraviti u idućoj akademskoj godini

Red učenja, red odmora, red volontiranja, red novih iskustva, znanja i vještina, red novih poznanstava. Sve to može biti tvoja iduća akademska godina.

Red učenja, red odmora, red volontiranja, red novih iskustva, znanja i vještina, red novih poznanstava. Sve to može biti tvoja iduća akademska godina.

Nova akademska godina je pred vratima, a s njezinim dolaskom otvaraju se nove prilike – ne samo za učenje već i za stjecanje novih znanja, iskustava i uspomena. Kako bi ti nova akademska godina bila što bogatija, ne trebaš imati milijun hobija, steći 20 novih prijatelja i sudjelovati na 147 projekata, ali uz naše prijedloge obogatit ćeš svakodnevni studentski život
  • Posveti se hobiju
Zbog akademskih obaveza često zapostavljamo svoje hobije, a upravo su oni jedan od najboljih načina da se odmorimo nakon napornog dana na fakultetu. Bilo da se baviš čitanjem, pisanjem, ručnim radom, gledanjem filmova i serija, odlaskom u kino i kazalište, planinarenjem, dio svog slobodnog vremena sačuvaj za svoje hobije. 
  • Uči na vrijeme
Da, znamo, svi si to govorimo prije početak svake akademske godine i svakog semestra. No, nova akademska godina prilika je da to stvarno napraviš. Od početka kreni planirati svoje vrijeme, a svaki tjedan odvoji nešto vremena za učenje. Stresno vrijeme kolokvija i rokova bit će tada nešto manje stresno. 
  • Sudjeluj u projektima
Erasmus+ projekti, besplatne radionice, edukacije, tečajevi... Sve to donijet će ti korisno iskustvo koje ne samo da će obogatiti tvoj životopis već će ti donijeti i korisna znanja i iskustva koja će ti biti korisna kako u poslovnom tako i u privatnom svijetu. Osim sudjelovanja možeš se okušati i u provedbi projekata. Primjerice, Centar za razvoj mladih trenutno ima regrutaciju novih članova, a jedna od njihovih aktivnosti je i provođenje projekata namijenjenih studentima i mladima. 
  • Napravi prvi korak prema budućoj karijeri
Na predavanjima, seminarima i vježbama steći ćeš korisna znanja i vještine, no ponekad ta znanja i vještine neće biti u potpunosti usklađena s onim što te jednog dana čeka na radnom mjestu. Zato je dobra ideja za vrijeme fakultetskih dana pronaći povremeni posao ili praksu na kojoj ćeš vidjeti kako tvoja karijera iz snova izgleda u stvarnosti. Ako te zanima novinarstvo, Studentski.hr trenutno traži kolumniste, književne kritičare i novinare za sport, znanost i kulturu. Uz to, traže se i suradnici za HR i marketing. Više o tome možeš pročitati na poveznici.
  • Ne zaboravi se družiti, sprijateljiti, odmoriti
U kaosu koji nekad postane studentski život često zaboravimo predahnuti, odmoriti, čuti se sa starim prijateljima i steći nove. Zato se tijekom iduće akademske godine nemoj zaboraviti redovito odmoriti i opustiti. Tvoje obaveze neće nikud pobjeći. 
FOTO: UNSPLASH