LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Ovo morate doživjeti za vrijeme studiranja

Iskoristite sve što vam čari studentskog života pružaju! Nikad nećete imati duže slobodno ljeto, a ni općenito više slobodnog vremena.

Iskoristite sve što vam čari studentskog života pružaju! Nikad nećete imati duže slobodno ljeto, a ni općenito više slobodnog vremena.

Bez obzira na to jeste li brucoš ili pri kraju fakulteta, u nastavku je lista događanja koju jednostavno morate sebi priuštiti i proživjeti za vrijeme studiranja. Vjerujete nam na riječ jer dio nas sada žali za propuštenim. 😊

Otiđite na Erasmus ili Work and Travel. Ili oboje.

Možda će vas život poslije fakulteta počastiti pa ćete imati prilike puno putovati, no nikad to nije onako dobro kao kad ste student. Možda vam na prvu Erasmus i Work and Travel izgledaju komplicirano i skupo za realizirati, ali vjerujete nam na riječ da je sve stvar dobre organizacije i slaganja prioriteta. Pretvorite svako možda u Može, idem! S takvim je stavom sve ostvarivo.

Riješite ispite u ljetnom roku pa naredna četiri mjeseca radite i putujte po Americi. Ili oslobodite ljeto tako što ćete otputovati na semestar u inozemstvo. Gdje god da odete, požaliti nećete i dobit ćete neprocjenjivo iskustvo, upoznati nove ljude, kulturu, običaje, proširiti vidike... Krenite!

Odradite (studentski) posao za koji biste ruku u vatru dali da ga nikad nećete raditi.

Nije šala niti izazov, ali je topla preporuka. Dok studirate imate priliku raditi mnoštvo različitih poslova. Sve što vam treba je studentski račun u banci kojeg za čas otvorite online i članstvo u SC-u. Imate i dovoljno vremena da možete eksperimentirati. Izađite iz zone komfora i probajte raditi poslove za koje mislite da vam ne idu, da su teški, da nemate talent za to. Obujte tuđe cipele, stavite se u tuđu perspektivu. Bez obzira na to što ćete raditi kad završite fakultet, ovo će vam iskustvo puno pomoći.

Svake godine otiđite na barem nekoliko brucošijada. Što ste stariji it gets better.

Ozbiljni smo skroz. Brucošijade su top partiji bez obzira na to jeste li brucoš ili ne. Dapače, što ste stariji to je bolje. Skupite ekipu, posjetite i brucošijade drugih fakulteta. Iz iskustva, iz godine u godinu u tim veselim i bezbrižnim trenutcima vidite koliko ste se sami promijenili, kako se bolje snalazite u svemu te kako manje brinete o nevažnim stvarima. I to je super iskustvo koje ne želite propustiti. P.S. Nemojte nositi sa sobom karticu studentskog računa, sutradan će vam biti žao.

Organizirajte tulum za 30 ljudi u domskoj sobi od 15 kvadrata. Bez prijave se ne računa.

Ako živite u domu, studirate i u 5 godina niste organizirali tulum u sobi – ništa niste napravili. Čudo je koliko vesele ekipe stane u tako malu kvadraturu i još je veće čudo kako je to svima predobro, nitko se ne žali na nedostatak komfora. Na takvim tulumima nastaju najbolje uspomene iz studentskih dana, fotografije i videa koje ćete godinama kasnije rado gledati i prisjećati ih se. Uglavnom se pojave i zaštitari, ali ima i to svojih čari. Barem cijeli kat zna da je tulum bio top.

Iskoristite sve što vam čari studentskog života pružaju! Nikad nećete imati duže slobodno ljeto, a ni općenito više slobodnog vremena. Kad izađete s fakulteta ostajete bez mnogih povlastica, od free računa u banci do iksice, popusta, itd.