LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
CREME DE LA CREME

Ovo je 5 najkul studentskih domova na svijetu

Možda jesu najkul, ali nijedan od ovih domova nema Radićeve dane!

Možda jesu najkul, ali nijedan od ovih domova nema Radićeve dane!

Dosta vam je dijeljenja sobe s neurednim cimerom? Netko vam stalno krade posuđe iz studentske kuhinje? U ovim najkul studentskim domovima takvih problema nema, tamo živi gospoda.

1. Collegiate, Lisabon

Studentski dom Collegiate Marquês de Pombal u srcu Lisabona u Portugalu jedan je od novijih domova jer je tek počeo primati studente u siječnju 2018. godine, no ubrzo je postao jedan od najboljih studentskih smještaja u gradu. Pitate se zašto? Možda zato što dom nudi vlastiti concierge, bazen, saunu, privatnu fitness sobu, knjižnicu i kino

2. Tietgenkollegiet, Kopenhagen

Ovaj studentski dom u Danskoj ističe se ne samo po svom okruglom obliku što ga čini zanimljivom građevinom, nego i po pogodnostima koje pruža svojim studentima. Čekanje više od pola sata u menzi? Gubljenje stvari u kuhinji u domu koju dijelite s ostalim studentima? Studentima ovog doma takve stvari su nezamislive s obzirom na to da postoji kuhinja na svakih 12 soba što dodatno kultivira osjećaj zajedništva. 

3. Cité a Docks, Le Havre

Kako zvuči život u bloku brodskih kontejnera? Tako žive studenti ovog doma u Francuskoj, no bolje je nego što zvuči! Svaki od njegovih 100 kontejnera je vlastiti studio, a kroz njega uvijek probija puno svjetla.


4. Taliesin Shelters, Scottsdale

Ovaj studentski dom u SAD-u zaista razmišlja izvan kutije. Naime, studenti koji se upišu u Arhitektonsku školu Franka Lloyda Wrighta mogu izgraditi vlastito sklonište u pustinji Sonora. Ovo slijedi pristup Lloyda Webera da treba učiti kroz iskustvo, gdje učenici uče razumjeti kako okolina utječe na strukture koje dizajniraju, te nastoje biti jedno s prirodom. 

5. Olympic Village, München

Olympic Village ne samo da je studentski dom, nego cijela studentska četvrt! Sva gradnja je potpuno nova i obnovljena između 2007. i 2009. godine. U Olimpijskom selu ima više od 1800 apartmana za studente tako da je zaista ogroman osjećaj studentske zajednice.
FOTO: PEXELS