LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Brzo, fino i povoljno: Oduševi ekipu svojim kulinarskim vještinama

Vikend je, društvo ti dolazi, a nemaš ideju što im poslužiti? Donosimo ti recept za sočne slane zalogaje o kojima će svi pričati sljedeći dan.

Vikend je, društvo ti dolazi, a nemaš ideju što im poslužiti? Donosimo ti recept za sočne slane zalogaje o kojima će svi pričati sljedeći dan.

Ne brini, za ovo jelo zaista ne trebaš kulinarsko umijeće, a ni puno vremena.

Od sastojaka će ti trebati:

  • Jedno pakiranje brzo zamrznutog lisnatog tijesta
  • 500 g svježeg sira
  • Jedno kiselo vrhnje
  • Jedno jaje
  • 15 dg šunke po izboru
  • Kiseli krastavci
  • Začini (origano, sol, papar, vlasac, ružmarin,…)
  • Povrće po izboru

Dok spremaš sobu, stan ili sebe izvadi lisnato tijesto i pusti da se odmrzne, a pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

Zatim pripremi nadjev tako da pomiješaš svježi sir s komadićima šunke, kiselih krastavaca i začinima po izboru. Odmrznuto tijesto razvaljaj tijesto na debljinu od 1 do 1.5 cm te ga napuni nadjevom.

U smjesu možeš ubaciti i šampinjone dinstane na malo luka i maslinova ulja. Nadjeveno tijesto zarolaj, prelij mješavinom jednog jaja i kiselog vrhnja, a zatim peci u prethodno namašćenom plehu dok ne postane hrskave i zlatne boje. Kad se ohladi, nareži, posluži i zabava može početi.

FOTO: PEXELS