LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Gradonačelnik najavio

Održat će se EXIT festival – zahvaljujući procijepljenosti u Srbiji

– Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom. – rekao je novosadski gradonačelnik.

– Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom. – rekao je novosadski gradonačelnik.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio je da je, zahvaljujući velikom uspjehu Srbije u masovnom cijepljenju, EXIT festival moguće održati ovog ljeta. Ključna je to potvrda da će se velika proslava njegove 20. godišnjice realizirati po planu – od 8. do 11. srpnja na Petrovaradinskoj tvrđavi, uz nastupe svjetskih zvijezda kao što su David Guetta, DJ Snake, Tyga, Eric Prydz b2b Four Tet, Paul Kalkbrenner, Nina Kraviz, Boris Brejcha, Sheck Wes, Solomun, Paul van Dyk, Sepultura, Metronomy, Honey Dijon i mnogi drugi.

– Održavanje Exita bit će simbol pobjede Srbije nad pandemijom. – rekao je gradonačelnik Vučević, koji je i član Nacionalnog kriznog štaba za borbu protiv pandemije.

Dodao je kako je EXIT od ogromnog značaja za turizam i promociju zemlje. Pojasnio je i da će ulaz biti dozvoljen svima koji su cijepljeni i koji su preboljeli koronavirus Svim ostalim posjetiteljima iz Srbije i svijeta, prema njegovim riječima, omogućit će se brzi antigenski test po veoma povoljnim cijenama u posebno organiziranoj zoni u neposrednoj blizini festivalskih ulaza.

Ulazak u Srbiju već je sada dozvoljen strancima, a očekuje se kako će do lipnja biti ukinut obvezan PCR test prije ulaska u zemlju. Organizatori napominju da će na vrijeme objaviti sve detalje na službenim stranicama Festivala. 

– Izuzetno smo uzbuđeni zbog ove vijesti i mogućnosti da s publikom iz cijelog svijeta na našoj omiljenoj tvrđavi slavimo dva desetljeća festivala, da slavimo život! Uzevši u obzir sve teškoće kojima smo bili izloženi prethodnih godinu dana, već sada osjećamo kako će veliki prasak pozitivne energije otvoriti potpuno nove dimenzije festivalskog iskustva i obilježiti ovogodišnji EXIT kao jedan od najposebnijih. Ipak, moramo ostati odgovorni u sljedećim mjesecima i pozivamo sve koji su u prilici da se što prije cijepe, jer su zdravlje i sigurnost svih posjetitelja, izvođača i članova tima naš prioritet. – izjavio je Dušan Kovačević, osnivač i direktor EXIT festivala. 

Naveo je kako je Srbija u proteklih nekoliko mjeseci ostvarila velike uspjehe kada je u pitanju masovno cijepljenje.

– Pored toga što je omogućila svojim građanima da biraju između različitih proizvođača cjepiva iz cijelog svijeta, Srbija je jedina zemlja koja je besplatno cijepila više desetina tisuća stranaca iz cijele Europe. Mi ćemo svim našim posjetiteljima, koji to žele, omogućiti prijavu za cijepljenje u Srbiji, a više informacija o tome objavit ćemo uskoro. – dodao je. 

Organizatori Exita nove će izvođače, koji će svoje mjesto naći na preko 40 pozornica i zona, raspoređenih širom festivalskog prostora, objaviti već sljedećeg tjedna. Dodatne informacije dostupne su na poveznici

FOTO: EXIT FESTIVAL / PR FOTO