LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentska zabava

Objavljena prva imena ovogodišnje Brucošijade FER-a!

Od 16. 9. u prodaji su early bird karte za FER-ovu brucošijadu na kojoj ove godine nastupaju zasad najavljeni: Brkovi, Zoster, Sajsi MC, Full Ferry, Trophy Jump i Terminator.

Od 16. 9. u prodaji su early bird karte za FER-ovu brucošijadu na kojoj ove godine nastupaju zasad najavljeni: Brkovi, Zoster, Sajsi MC, Full Ferry, Trophy Jump i Terminator.

Brucošijada FER-a najveći je studentski događaj koji je već odavno prerastao okvire obične brucošijade, a 9. 11. očekuje nas njeno novo izdanje. Prvi objavljeni izvođači koje ćemo ove godine imati priliku slušati na hodnicima FER-a su: Brkovi, Zoster, Sajsi MC, Full Ferry, Trophy Jump i Terminator.

Zagrebački Brkovi duhovito spajaju emotivne stihove turbofolka sa žestinom punk rocka i težinom heavy metala u neočekivano melodioznu cjelinu, čime su tijekom godina uspjeli doći do široke publike. Umjesto pravih imena predstavljaju se nadimcima, a svoje albume, koje je moguće preuzeti u mp3 formatu na njihovoj službenoj web-stranici, objavljuju samostalno, bez posredništva diskografske kuće. 

Zoster nastaje ujesen 2000. godine na inicijativu Marija Knezovića i Dražana Planinića, a sam njegov naziv inspiriran je Marijevim bolovanjem od herpesa zostera te simbolično predstavlja nastanak benda kao posljedicu pada imuniteta društva. Prepoznatljiv po jasnim porukama pjesama te specifičnom i jedinstvenom zvuku kombiniranog reggaea, duba i rocka s primjesama psihodelije, bend bilježi nastupe u gradovima i na festivalima diljem Hrvatske, ali i Europe.
 
Ivana Rašić, koju na sceni krasi pseudonim Sajsi MC, srpska je reperica poznata po pjesmama poput Mama, Antifa Kučke i Nadrkano hodanje, a hrvatskoj publici nije promakla ni njena suradnja s Krankšvesterom na hitu Liz Taylor. Sajsi nisu strani nastupi diljem Hrvatske, pa tako ni u KSET-u, a sada je vrijeme da publiku uzdrma na ovogodišnjoj Brucošijadi FER-a.

Full Ferry dobro je znano ime na hrvatskoj elektroničkoj sceni. U svojim setovima vješto kombinira melodije inspirirane house glazbom 80-ih i 90-ih s modernim zvukom. Šira publika pamti ga kao polovinu Drop Dopersa, projekta poznatog po megahitu Iš'o sam u Disko, za čijeg je djelovanja, između ostalog, Ferryjev remiks pjesme Emotions Mariah Carey uvršten na Billboardov popis najboljih remikseva ikad.

Trophy Jump je punk-rock bend iz Zagreba koji je prije nekoliko godina nastao unutar kolektiva JeboTon. U zadnje dvije godine bend je izbacio 2 EP-a i odsvirao nekoliko europskih turneja. Zvuk benda u tom dinamičnom razdoblju konstantno se mijenjao te je danas najlakše poveziv sa suvremenim indie emo punk pokretom koji uzima sve veći zamah. Novi singl Leather Couch najavljuje prvi LP koji je upravo u pripremi i trebao bi ugledati svjetlo dana tijekom iduće godine.

Terminator je funk, groove bend koji obiluje zanimljivim tekstovima i svježim melodijama. Do sada je napravio 18 autorskih pjesama i snimio jednu pjesmu u studiju, a svoje mjesto u lineupu Brucifera stječe nakon odnošenja pobjede u finalu KSET-ova koncertnog programa za mlade i neafirmirane izvođače Čuješ?!.

Early bird karte po cijeni od 50 kn u prodaji su od ponedjeljka, 16. 9, a moći će se kupiti u KSET-u, Dirty Old Shopu i glazbenoj knjižari Rockmark. Karte je po pretprodajnoj cijeni moguće kupiti do 5. 10. ili do isteka zaliha. Brucoši FER-a kartu po posebnoj cijeni od 40 kuna mogu kupiti isključivo u KSET-u od 30. 9. uz predočenje e-indeksa.
 
Više informacija potražite na službenoj Facebook i web-stranici Brucošijade FER-a te na Facebook eventu.

FOTO: WIKIPEDIA