LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Seksualne (ne)ugodnosti

Neugodne situacije – ubojice želje za seksom: „Otac me uhvatio u odnosu s partnericom!”

Seks pruža obostrano zadovoljstvo partnerima – sve dok nešto ne pođe po krivu. Doznajemo koje su najčešće seksualne neugodnosti koje uzrokuju prekid odnosa.

Seks pruža obostrano zadovoljstvo partnerima – sve dok nešto ne pođe po krivu. Doznajemo koje su najčešće seksualne neugodnosti koje uzrokuju prekid odnosa.

Svatko kome je upućeno pitanje koliko je prethodnih seksualnih partnera imao, složio bi se da je dovoljno vrlo malo da početni entuzijazam i seksualna želja splasnu u roku par sekundi. Prema mišljenju psihologa, na seksualnu želju utječe mnoštvo faktora, stoga ne postoje ni jednostavna rješenja problema održavanja pravilne ravnoteže unutar veze.

Međutim, postoje neka opća načela kako je održati, kao i situacije koje svakako valja izbjeći. Najveći njen ubojica jest stvaranje obveze, odnosno osjećaja da osoba mora imati spolni odnos kada to ne želi, piše Psychology Today. Obično pojedinac pristaje zbog potencijalne ljutnje ili neugodnih osjećaja, želje za smanjenjem nesrazmjera seksualne želje s partnerom ili samostalnog pritiska. Sam odnos fizički može vjerojatno dobro funkcionirati, ali će osoba uvijek ostati emocionalno nepovezana, što dugoročno dodatno utječe na njezin pristup seksu.

Lansiran Holydate – „katolički Tinder” za upoznavanje katolika samaca2000 Europljana i Amerikanaca ispričalo je svoje najneugodnije seksualno iskustvo u istraživanju Killing the Mood. Tako su među najčešćim nezgodama tijekom odnosa redom ubrojili pojavu grčeva u mišićima, ostavljanje otvorenih prozora, prekratko trajanje i rušenje nečega. Međutim, utvrđeno je kako bi najčešći razlozi za prekid seksualnog odnosa bili kada bi ih partner nazvao pogrešnim imenom, kada bi netko pustio vjetar, kada bi se netko malo pomokrio i kada bi netko zahtijevao snimanje ili slikanje.

Kako bismo provjerili koliko su dobiveni rezultati relevantni među našim kolegama studentima, proveli smo kratku anketu. U usporedbi s ranije spomenutim istraživanjem, svi ispitanici složili su se da bi prekinuli odnos ako bi ih partner nazvao pogrešnim imenom ili bi zahtijevao snimanje ili slikanje.

Traži se dečko koji ne sluša cajke!


Iako je na ljestvici razloga za prekid odnosa, u provedenom istraživanju, ometanje drugih ulaskom u prostoriju tek negdje pri dnu, jedan je student na pitanje o najneugodnijem seksualnom iskustvu izjavio sljedeće:

– Otac me uhvatio u odnosu s partnericom!

Ono što je u konačnici najbitnije jest osigurati odgovarajuću komunikaciju, odnosno stvoriti obostrano povoljnu situaciju u kojoj oba partnera žele isto. Nezgode se događaju, ali na nama je da im pristupimo kao sastavnim dijelovima života i životnim iskustvima te da izvučemo iz njih nešto pozitivno.

FOTO: PIXABAY