LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Na ove stvari ne trebate gubiti vrijeme

Donosimo top tri stvari na koje, po našem mišljenju, nijedan student ne bi trebao gubiti vrijeme. Slobodno dopunite popis u komentarima.

Donosimo top tri stvari na koje, po našem mišljenju, nijedan student ne bi trebao gubiti vrijeme. Slobodno dopunite popis u komentarima.

Razmišljate li ikad o tome koliko pametno trošite svoje vrijeme? Odnese li vas primjerice čitanje komentara i prepirki ispod neke objave na društvenim mrežama ili portalima toliko da prođe pola sata ili sat koje ste sigurno mogli iskoristiti pametnije? Kukate li svaki put kad napravite nešto za što ste već previše puta rekli da nećete ponoviti? Sjedite u čekaonici u banci bez da ste provjerili možete li otvoriti račun ili određene usluge (de)aktivirati online? Vjerojatno se dogodi svima, ali na neke stvari zaista ne treba gubiti dragocjeno vrijeme. U nastavku su naših top 3, a vi slobodno nadopunite popis.

  • Objašnjavati ljudima u domskoj Facebook grupi da ne treba uzimati tuđe stvari iz čajne kuhinje ili sa sušila za robu

Ako student koji živi u studentskom domu može prolazeći hodnikom bez imalo unutarnje drame uzeti tuđu majicu, traperice ili tavu iz čajne kuhinje, mislite li zaista da će ga dotaknuti objava u domskoj grupi u kojoj apelirate na savjest i suosjećanje? Nema šanse. Nažalost, jedino što možete je upozoriti susjede na katu da pripaze na svoje stvari.

  • Ići u SC, banku i slično i čekati u redu za stvari koje možete obaviti online

Čekanje u redovima najgore je čekanje ikad. One koje ne možete zaobići, pretrpite. Ali puno usluga koje koristite digitaliziralo se i možete ih obaviti bez odlaska na lokaciju. Primjera radi, ako otvarate račun u banci – ne morate ići u banku, možete to srediti online. Ista stvar je i s podizanjem ugovora u SC-u. Iskoristite te sate za nešto pametnije.

  • Tugovati nakon ludog izlaska i obećavati sebi i drugima da nećete više piti

Budimo realni, da se svi koji su rekli da nikad više neće piti u Hrvatskoj toga drže, bilo bi 100 ljudi koji piju alkohol. Čemu onda provoditi mamurne subote kukajući u sobi kad je realno provod bio dobar, muka će proći, a novi će izlazak opet doći. Opustite se, doći će i dani kad će studentsko partijanje olabaviti, dotad uživajte.

FOTO: UNSPLASH