LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Hot Paper Comics

„Ljudi često ne započinju stvarati jer vjeruju da nisu dovoljno dobri“

Želite se početi ozbiljnije baviti umjetnošću, no ne znate što vas sve čeka? Autor Hot Paper Comicsa Martin Rosner otkrio nam je kako je to biti mladi umjetnik i stand-up komičar.

Želite se početi ozbiljnije baviti umjetnošću, no ne znate što vas sve čeka? Autor Hot Paper Comicsa Martin Rosner otkrio nam je kako je to biti mladi umjetnik i stand-up komičar.

Osječki student Martin Rosner mladi je umjetnik poznat po Facebook stranici Hot Paper Comics. Stripove crta odavno, a ozbiljnije se njima počeo baviti u ožujku ove godine  Tako si je zadao svojevrsni izazov, ali i dobio motivaciju da se potrudi poboljšati vlastiti humor. Ako se pitate kako je u tome moguće uspjeti, formula je vrlo jednostavna:

– Poboljšanje umjetničkih sposobnosti dolazi kroz dovršavanje što više projekata, – govori Martin – kvaliteta dolazi kroz kvantitetu.

Ono što sprječava ljude da uopće započnu stvarati jest uvjerenje da nisu dovoljno dobri. Međutim, Martin ne čeka posebnu inspiraciju za svoje stripove, već sjedne i promisli koje bi teme mogle biti zanimljive i zabavne.

Izvor: Martin Rosner, Hot Paper Comics

Često se radi o igrama riječi na engleskom jeziku, a ponešto je izvukao i iz dana kada je patio od depresije. Upravo taj humor koristi i prilikom stand-up nastupa u Osijeku i Zagrebu, prilikom kojih uživa u nasmijavanju drugih. 

Kao najljepša iskustva ističe interakcije s ljudima koji komentiraju njegov rad, a održao je i jedan otvoreni intervju AMA (ask me anything) na hrvatskom forumu na redditu, r/croatia

Izvor: Martin Rosner, Hot Paper Comics

Iznenađen količinom pozitivnog odaziva, ponajviše nakon izdavanja strip-eseja gdje je opisao najgore dane depresije, Martin hrabro nastavlja dalje. I nas, kao i njega, veseli činjenica što je kroz ovakvu vrstu umjetnosti pronašao ono što ga čini posebno sretnim i nadamo se da će se jednoga dana zaista početi profesionalno baviti stripovima, ali i stand-upom, baš kako on to želi.

Njegov rad možete pratiti i putem Twittera ili Instagrama, gdje Martin rado odgovara na komentare i poruke. Stoga, prestanite se zamarati pitanjima jeste li dovoljno dobri, i krenite putem svojih snova još danas! 

FOTO: MARTIN ROSNER