LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Povećajte produktivnost

Kako iskoristiti pauzu za ručak na pravi način?

Ako pauzu za ručak provodite za radnim stolom uz nezdrav obrok ili, još gore, uopće ne koristite pauzu vrlo je vjerojatno to razlog nedostatka motivacije i produktivnosti.

Ako pauzu za ručak provodite za radnim stolom uz nezdrav obrok ili, još gore, uopće ne koristite pauzu vrlo je vjerojatno to razlog nedostatka motivacije i produktivnosti.

Brojna istraživanja pokazuju kako je pauza za ručak jako važan segment radnog dana. Pitali smo uspješne ljude kako oni provode pauzu za ručak i izdvojili nekoliko glavnih savjeta koji će vam pomoći kvalitetno iskoristiti ovo vrijeme u danu i osigurati si optimalnu razinu energije i produktivnosti tijekom cijelog dana.

 

Planirajte svoj dan shodno pauzi za ručak


Uspješni ljudi nikada ne planiraju važne sastanke u vrijeme pauze za ručak ili odmah nakon povratka s iste.

 

Tijekom pauze nikada ne obavljajte radne zadatke


Pauza za ručak može poslužiti za šetnju na svježem zraku, razgovor s dragim ljudima ili prelistavanje magazina.

 

Networking


Ako pauzu za ručak iskoristite za umrežavanje možete naučiti nešto novo o poslu, organizaciji ili vas osoba s kojom razgovarate može inspirirati načinom na koji radi, razmišlja ili se nosi sa stresom.

 

Kreirajte to do liste


Tako ćete imati osjećaj da imate kontrolu nad svakim segmentom svog života i samim time riješit ćete se stresa, potaknuti oslobađanje pozitivne energije i lakše se nositi s dnevnim izazovima.

 

Birajte što jedete


Budući da vas čeka još par sati radnog dana, važno je da pojedete zdrav i balansiran obrok koji će vam dati energije za sve obaveze.

 

Sumirajte obavljene zadatke


Tako ćete imati jasan pregled obavljenog posla. Čak i ako u jutarnjim satima niste obavili sve što trebate, imate cijelo poslijepodne da iste riješite puni energije.

 

Budite offline


Odmaknite se od svih uređaja i pauzu koriste za odmor od mejlova, poziva i poruka.

 

Brainstormajte


Ako vam je nakon što ste ručali ostalo slobodnog vremena uzmite notes i zapišite ideje, planove, želje i ostale poslovne ili private stavke.

FOTO: PEXELS