LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Mrle iz benda Let3 uoči „Antivalentinova“

INTERVJU: Let3 snažniji nego ikad, na krilima čiste energije, priprema antivalentinovski koncert

Grupa Let3 za Valentinovo sprema pravi antivalentinovski spektakl, a uoči koncerta imali smo čast čuti 2-3 mudre Mrletove misli.

Grupa Let3 za Valentinovo sprema pravi antivalentinovski spektakl, a uoči koncerta imali smo čast čuti 2-3 mudre Mrletove misli.

Uoči njihova novog koncerta za Valentinovo, onog antivalentinovskog, 11. veljače u zagrebačkom Domu sportova, razgovarali smo s bendom Let3, a naš sugovornik bio je jedan i jedinstveni Mrle, basist i osnivač ove riječke skupine koja i nakon 30 godina puni koncertne dvorane!

Zašto ne biste trebali propustiti ovaj koncert? Mrle ima odgovor!

– Trebalo bi podržati sve dosad žive pjesnike i muzičare jer sudeći po protekloj, a i nadolazećim godinama, ne odlažemo niti jedan party! Mi smo tu, snažniji nego ikad, uzdignut ćemo se na krilima čiste energije koja oslobađa od strahova i daje snagu u borbi s nadolazećom inkvizicijskom svitom koja se lagano pozicionirala ispod tužnih krvavih Isusovih nogu! 

Što god to značilo – slažemo se s odlično sročenom rečenicom, a new age se ovom bendu svakako oprašta! Nadalje, što se samog Valentinova tiče, Mrle smatra da je upravo njihov način gledanja na Valentinovo prava ljubav prema bližnjemu; ljubi bližnjega svoga kao samoga sebe.

– Svi ostali licemjeri, prevaranti, zlostavljači uma – odjebite! 

Let3 je, kaže Mrle, od samih početaka njegovao neke načine prezentiranja sebe i svoje umjetnosti, koji su za njih uvijek bili važni isto kao i sama glazba, a svaki od tih nastupa, kaže basist, može funkcionirati nevezano i samostalno. Također je najavio i novi projekt s pjevačicom Ivankom Mazurkijević.

– To je vrlo strog, usudio bih se reći, vojnički režim u kojem smo neprestano pribrani i jako fokusirani na ono što trenutno radimo. Što se same glazbe tiče, jednako mi je važna; isto volim ovu bendovsku, filmsku, kazališnu podlogu za izložbu, glazbu rađenu za određeni prostor... U kazališnim komadima i filmovima su zadane teme u svojoj određenoj formi koje kasnije zajedno s Ivankom Mazurkijević u projektu Mr. Lee & IvaneSky razrađujemo, slažemo i od njih stvaramo cijele male simfonije.

Let3, FOTO: Stephany Štefan

S novom godinom, naravno, kreću i nove odluke! Let3 i u 2017. ostaju originalni i svoji, a ove su godine, kaže Mrle, odlučili u potpunosti razmišljati o pravim ljudskim vrijednostima i posvetiti se istinskim strastima.

– Mi to, naravno, gledamo kroz rock glazbu, koja je kroz kraću povijest uvijek bila dobar partner u ostvarenju raznih sloboda i ljudskih prava. Vrijeme u kojem živimo govori nam da je došao trenutak da se obnove ti zavjeti, da očistimo svoje duše i tijela i prepustimo se zajedničkoj ljubavi – seksu i rock 'n' rollu.

Kako to priliči našim sugovornicima, na pitanje hoće li ipak nešto pokloniti svojim boljim polovicama, Mrle je bio originalan:

– To je bajka u kojoj je Barbika umočena u pokvarenu pepermint želatinu po kojoj dečki drkaju.

30 godina benda na glazbenoj sceni objasnio je kratko i (gotovo) jasno kroz pitanje želja i motivacije.

– Ne može se reći da su to želje, sve što smo postigli nije produkt takvih želja. Željeti možeš nove cipele, otići na neko putovanje, nažderati se sarme... To nešto kao da tome što te svakodnevno spopada omogućio da se ostvari jer to nešto strašno želi postojati.

Za kraj je Mrle s nama, ali i s vama, podijelio jednu od najvećih poruka Edwarda Snowdena, koja svima može biti najbolji primjer, način kako se boriti protiv nemilosrdnog društva:

– Treba živjeti jer ako si sve samo preživio, onda možda nisi ni to trebao.

FOTO: STEPHANY ŠTEFAN