LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kvalitetno provedeno vrijeme

Ideje za zabavnije ljetne praznike

Ako ste ovog ljeta kod kuće zapali u dosadnu rutinu, pripremili smo za vas nekoliko ideja kako biste kvalitetno iskoristili ovo malo ljeta koliko je ostalo. Zaslužili ste slobodno ljeto i zaslužili ste da vam bude dobro.

Ako ste ovog ljeta kod kuće zapali u dosadnu rutinu, pripremili smo za vas nekoliko ideja kako biste kvalitetno iskoristili ovo malo ljeta koliko je ostalo. Zaslužili ste slobodno ljeto i zaslužili ste da vam bude dobro.

Ljeto je onaj kratki, prekratki period kada imamo više vremena i prilika za rad na sebi, za ispunjavanje svih slatkih želja koje ne stignemo ili ne možemo ispuniti za vrijeme trajanja akademske godine Vi ste bili vrijedni i riješili sve ispite u ljetnom roku ili vam se samo još uvijek ne uči za jesenski rok. Još ste se k tome vratili kući iz mjesta studiranja. Svi su vam se prijatelji razbježali – po moru, planinama ili za džeparcem na sezonu. Ako vam je dosadno kod kuće, nemate planove za ostatak ljetnih praznika i ne znate kamo biste sami sa sobom, imamo nekoliko ideja da vam ostatak ljeta prođe zabavnije nego prva polovica.

Planirajte putovanje

FOTO: Pexels

Ova kreativna aktivnost brzo će vam odagnati misli od činjenice da sjedite doma i niste na moru. Samo planiranje putovanja odlična je metoda bijega u neke ljepše krajeve, barem u mislima. Još bolje ako ga možete realizirati. Promjena okruženja uvijek je dobro rješenje ako ste zapali u rutinu. Ne morate bježati u daleke, egzotične krajeve. Zašto ne biste posjetili neki od susjednih gradova ili otišli planinariti na obližnje brdo? Možda vas baš to usreći. Može vas iznenaditi koliko se ljepote krije toliko blizu vas – samo treba izaći iz kuće i otvoriti oči.

Naučite novu vještinu

FOTO: Pixabay

To što ste ljeti sami kod kuće daje vam mnoštvo prilika za učenje novih vještina, koje će vam zasigurno kasnije trebati. Posebno ako su vam oba roditelja zaposlena, a vama je u ruke prepušteno cijelo kućanstvo, imate priliku naučiti kuhati, raditi u vrtu, brinuti o čistoći kuće itd. Osim toga, možete razviti novi hobi ili se posvetiti nekom starom. Zašto ne biste naučili skejtati ili rolati, šivati ili plesti, crtati ili slikati? Garantirano ćete se bolje i korisnije osjećati uz novostečene vještine.

Upišite tečaj

Ako vam više odgovara mentalni rad i niste se umorili od učenja za ispite, uvijek je dobra ideja upisati neki tečaj. Bilo da je riječ o učenju nekoga novog stranog jezika ili o usavršavanju staroga, bilo da je riječ o tečaju vezanom uz vašu struku, stečeno će vam se znanje sigurno isplatiti. Ljeto će vam sigurno prije proći, a znat ćete da ste ga kvalitetno iskoristili i bit će vam se lakše najesen vratiti predavanjima i ostalim fakultetskim obavezama.

Provedite kvalitetno vrijeme s obitelji

FOTO: Max Pixel

Koliko god vas često živcirali, morate priznati da vam jednako često nedostaju i da imate premalo prilike tijekom akademske godine za zajednička druženja. Možda najesen nećete imati luda i uzbudljiva ljetna iskustva, ali zasigurno će vam ostati dragocjene uspomene kojih ćete se uvijek rado sjećati.

Provedite vrijeme sa starim prijateljima

Odlazak na fakultet vrlo često rezultira rastankom od starih prijatelja. Ekipe iz vrtića, osnovne ili srednje škole te rodnog mjesta nažalost nešto teže opstaju, posebno ako odu studirati u različite gradove. Kao što je to slučaj s obitelji, tako je i sa starim prijateljima – ljeto je razdoblje kad imamo priliku nadoknaditi propušteno vrijeme s njima, prisjetiti se starih uspomena i raditi nove.

Pronađite sezonski posao

FOTO: Edwards Air Force Base

Iako je sezona sad već u punom jeku, još se uvijek može pronaći podosta oglasa za sezonski posao. Možemo nabrojati mnoštvo pozitivnih strana ove ljetne aktivnosti – od novih poznanstava, do stjecanja novih vještina i iskustava, a naravno, skupljate i novac za ostatak godine

Volontirajte

Volontiranje je uvijek dobra ideja ako se želimo osjećati dobro i korisno. Lijep je osjećaj višak slobodnog vremena poknoniti zajednici. Ekološka akcija, pomoć u skloništu za životinje ili rad u pučkoj kuhinji neće vam oduzeti puno vremena, a višestruko će vam se isplatiti. Iako nećete dobiti novac zauzvrat, dobro ćete se osjećati jer ste učinili dobro djelo.

Osim navedenih aktivnosti, moramo dodati kako uz dobru knjigu, film ili seriju vrijeme također brže prolazi. Ako imate dugačak to watch / to read popis, evo vam još jedne ideje. Ljeto provedeno doma itekako može biti dobro, samo se treba aktivirati i ne dopustiti vrućinama da vas bace u stanje prokrastinacije iliti fjake. Nakon rada tijekom cijele godine zaslužili ste slobodno ljeto – nemojte ga potrošiti na dosadu i pasivnost. Iskoristite ga!

FOTO: MAX PIXEL