LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Hranjiv i ukusan doručak: zobena kaša s jabukama i bademima

Lagana za pripremu, ukusna i zdrava kaša za početak dana.

Lagana za pripremu, ukusna i zdrava kaša za početak dana.

Jesen je kalendarski započela, a s njom je na naše stolove stiglo i sezonsko voće, među kojim su najpoznatije i najraširenije jabuke. Mogu se pripremati na razne načine, a u kombinaciji s bademima, cimetom i zobenim pahuljicama tvore idealan, topli obrok. 

Potrebni sastojci, prenosi N1, jesu: 
  • 1 šalica zobenih pahuljica
  • 2 šalice mlijeka ili vode
  • 2 manje jabuke
  • 1 žličica cimeta
  • 1-2 žlice meda
  • prstohvat morske soli
  • šaka preprženih badema.
Priprema: 
  • Zobene pahuljice zajedno s mlijekom kuhajte dok smjesa ne proključa, smanjite temperaturu, dodajte prstohvat soli i nastavite s kuhanjem još pet do deset minuta. Kaša je gotova kada postane kremasta.
  • U kašu dodajte cimet i med, pa izmiješajte.
  • Dodajte jednu ribanu jabuku u kašu, a drugu izrežite pa stavite na vrh kaše.
  • Na kraju pospite prepečenim nasjeckanim bademima.
  • Ako želite, umjesto badema možete koristiti i orahe ili lješnjake.
FOTO: UNSPLASH