LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Izvještaj s koncerta

Grupa Pavel pokazala kako je upravo sada njezino „vrijeme života“

Grupa Pavel održala je koncert u Tvornici kulture, kojim je predstavila svoj novi album – „Družba krivih odluka“ te zarazila publiku obiteljskom atmosferom punom ljubavi.

Grupa Pavel održala je koncert u Tvornici kulture, kojim je predstavila svoj novi album – „Družba krivih odluka“ te zarazila publiku obiteljskom atmosferom punom ljubavi.

Možda su u početku bili autentično osrednji, no napokon su i oni došli na red da se istaknu i zablistaju. Nakon koncerta u Tvornici kulture, svatko tko je prisustvovao može zaključiti da je upravo ovo vrijeme Pavelovo – vrijeme života. Ova družba krivih odluka donijela je i jednu dobru, a to je bavljenje glazbom i uveseljavanje publike koncertima.

Iako je koncert trebao početi u 22 sata, Pavelovci su, kao i sve prave zvijezde, kasnili dvadesetak minuta, da bi napokon započeli koncert pjesmom s novoga albuma Družba krivih odluka – Lažu devedesete, koju je publika jedva dočekala. Aljoša se našalio kako su počašćeni i iznenađeni tolikim odazivom, budući da je istu večer koncert Damira Urbana i još nekih poznatih izvođača. Uslijedila je još jedna nova, vrlo dobro prihvaćena pjesma Junaci Hatzove ulice. Ipak, publika se raspjevala tek na nešto starijem hitu, čiji tekst svi znaju, a mnogi se u njemu i prepoznaju – Autentično osrednji. Sastavu se pridružio i zagrebački Greenhouse Blues Band Brass, koji je izvedbe upotpunio puhačkim instrumentima – savršenom dopunom već savršene postave Pavela. 

Pavel u Tvornici kulture, FOTO: Marija Štefec

Nakon početnoga bloka, uslijedlili su stariji hitovi Sve si gluplji što stariji bivaš i već dobro poznate Ramirezove Iste cipele. Poslije toga – Poslije nas, gdje je sve prisutne ponovo oduševio Antonijin glas.

Oduševljenje i ljubav nastavili su se i u bloku želje i pozdravi. Naime, uslijedile su želje za 24. rođendan jedne Pavelove obožavateljice, koja iznad kreveta drži njegov poster – čemu se i sam bend začudio – s pjesmom Sretni smo, koja je začinila atmosferu zanimljivim stihovima i specifičnim ritmom. Da je Pavel vrlo dobro osmislio set pjesama, pokazuje odabir sljedeće pjesme – Od svjetla i ptica. Dvoranom je zavladalo emotivno raspoloženje pri prvim Aljošinim riječima kako je pjesmu posvetio svome djedu, koje je došlo do vrhunca prilikom vrlo emotivne njegove izvedbe ove pjesme. Iako je pjesma napisana još za Ramirez, dorađena je u Pavelu, u kojem se potpuno ostvarila.

Da su se Pavelovci odlučili igrati emocijama publike, pokazala je i sljedeća pjesma – Ljubav, kojom je Antonia ponovo zablistala te raznježila sve prisutne parove, ali i one slobodne. Romantična se atmosfera nastavila još jednom posvetom – od Marka koji ide u vojsku Ivoni kojoj je uskoro rođendan, a on neće moći biti tu – Ljubav stoljeća. Blok s glazbenim željama zatvorio je Aljoša, uz šaljivu napomenu da su sad već jako privatizirali koncert, rođendanskom čestitkom seki, Nini Šerić. Cijeli joj je bend otpjevao Sretan rođendan ti... te su joj posvetili pjesmu Vrijeme života.

Grupa Pavel u Tvornici kulture, FOTO: Marija Štefec

Novi je blok pjesama obilježila vrhunska atmosfera uz genijalne solo dijelove članova benda, što je posebno došlo do izražaja u pjesmi Tko je stavio prosinac u svibanj?. Najkomičniji trenutak koncerta bio je onaj kad je Aljoša krenuo predstavljati članove benda – Jerko Jurin, koji svira bubnjeve i žmirećki, Stipe Mađor na trubi, Saša Jungić na gitari, Jakov Kolega na bas gitari, miss simpatičnosti – Jurica Hotko na klavijaturama, Dean Melki na violini i, kao šećer na kraju, Antonia Matković Šerić kao savršeni vokal i Aljošina bolja polovica, a sve to u ritmu pjesme Zvončicu može biti sram.

Nastavili su s pjesmama iz neke mračnije Pavelove faze – Moj stan je prekinuo s njom i Dobro je da sam bivši, nakon kojih se napokon pojavila i druga najavljivana gošća, Maja Posavec. Maja i Aljoša izveli su svoj, sad već možemo reći stari duet, Ako si za, mogli bi jednom izaći. Naime, duet su snimili prije čak deset godina, davne 2007.

Maja Posavec, gošća koncerta, FOTO: Marija Štefec

Uskoro su se Maja i Antonia ponovo zamijenile, a uslijedila je izvedba pjesme Čuvaj me, kojom su Pavelovci pokazali kako su jedan od bendova koje itetako vrijedi poslušati uživo – jer tako zvuče još ljepše. Zadnja je pjesma bila Ispočetka, koja ipak nije zadovoljila publiku – samo zato što je bila posljednja. Zato se bend morao vratiti na pozornicu i otpjevati još nekoliko svojih velikih hitova: Bajke još postojeTobago i Morska. Koncert su konačno zaključili najvećim svojim hitom – Zbog tebe

Što još dodati osim toga da je Pavel ovim koncertom itekako dobro predstavio svoj novi album. Pokazao je novi, pozitivniji smjer, kojim je krenuo otkad se pojavila Antonia, koji se čuje i u zvuku i u stihovima, a i u samoj atmosferi koja je vladala pozornicom. Znali smo već da su Aljoša i Antonia postali jedna krasna obitelj, ali koncert je pokazao da je cijeli bend poput jedne velike obitelji. Svaki se član benda ističe svojim talentom i karakterom, a zajedno stvaraju savršenstvo – svojom glazbom i svojom simpatičnom pojavom. Jedna riječ koja bi mogla opisati i sažeti cjelokupnu atmosferu koncerta, to je – ljubav.

Cijela ekipa, zajedno s pratećim bendom Greenhouse Blues Band Brass, FOTO: Marija Štefec

FOTO: MARIJA ŠTEFEC