LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
TIPS & TRICKS

Gadgeti koji će vam olakšati učenje i organizaciju

Učenje za ispite stresno je samo po sebi. Upravo zato donosimo vam prijedloge kako si uz pomoć tehnologije možete olakšati svladavanje akademskih izazova.

Učenje za ispite stresno je samo po sebi. Upravo zato donosimo vam prijedloge kako si uz pomoć tehnologije možete olakšati svladavanje akademskih izazova.

Ispitni rokovi jedan su od najstresnijih perioda u životu svakog studenta. Iako smo sigurni kako svatko od vas ima trikove i metode za uspješno svladavanje velikih količina gradiva, potrudili smo se izdvojiti nekoliko gadgeta koji će učenje učiniti još jednostavnijim. 


Zidni ili stolni planer 


Ovakvi planeri nude dovoljno prostora za detaljno raspisivanje dnevnih obaveza. Uz malo vremena koje je potrebno za upisivanje vaših zadataka, dugoročno ćete si olakšati posao i već na prvi pogled moći znati što vas čeka u danu ili tjednu pred vama. 


Diktafon 


Iako svi pametni telefoni danas nude opciju diktafona, ponekad nije loše prisjetiti se i old school rješenja. Ako maknete pogled s telefona, veće su šanse da ćete se prebaciti u work mode, a diktafon vam omogućuje snimanje cijelih predavanja ili svojih vlastitih misli. Snimke kasnije možete jednostavno poslušati i izvući najvažnije bilješke. 


Podlošci za laptop


Rijetko tko još uvijek uči za stolnim računalom. Laptopi nam omogućavaju rad u pokretu i s bilo koje lokacije, a podlošci za laptop osim što koriste i samom održavanju laptopa, to jest sprječavaju pregrijavanje i omogućuju optimalan rad ventilatora, omogućuju učenje iz bilo kojeg položaja. Čak i ležeći. Kvalitetniji podlošci dolaze s većim brojem držača koji omogućuju istovremeno korištenje papira, olovki i ostalih materijala. 


Prozirne naljepnice


Uz markere koji su stanovnici svake studentske pernice, ruksaka ili torbice, preporučujemo ulaganje u prozirne naljepnice koje vam omogućavanju isticanje odabranog sadržaja bez uništavanja knjige ili skripte. 


Pametna olovka 


Pametne olovke koje čitaju podcrtani tekst pomoći će vam u obradi velikih količina informacija. One omogućuju istovremeno čitanje i slušanje teksta, a jedna od popularnijih je C-Pen.  
FOTO: UNSPLASH