LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Advent u studentskom domu

FOTO: Zavirite s nama u najokićeniju sobu u domu na Savi

Kad se male ruke slože, sve se može – dokazuju to Marko i Ante koji su uz pomoć prijatelja svoju studentsku sobu pretvorili u predbožićnu idilu i Jure, koji je snimio i popularizirao njihov rad.

Kad se male ruke slože, sve se može – dokazuju to Marko i Ante koji su uz pomoć prijatelja svoju studentsku sobu pretvorili u predbožićnu idilu i Jure, koji je snimio i popularizirao njihov rad.

U nedjelju je započeo advent ili došašće, vrijeme koje predstavlja očekivanje i pripremu za Božić. Odavno je Božić, a s njim i advent, izašao iz religijskog okvira i postao sinonim za mnogo toga, pa tako i za ukrašavanje kuća, ureda i ostalih prostora puno prije Badnjaka. Na gradskim ulicama već i očekujemo da nas svake godine dočekaju sve raskošniji ukrasi i što veći broj šarenih lampica.

Nije stoga neobično da i studenti požele unijeti malo predblagdanskog duha u podstanarske stanove ili studentske sobe. Prve je adventske nedjelje tako u Facebook grupi Studentski dom "Stjepan Radić" – "Sava" osvanuo video koji prikazuje od poda do stropa okićenu studentsku sobu. Nije trebalo dugo da video skupi preko dvije tisuće lajkova i izazove oduševljenje u komentarima.

Razgovarali smo s autorom videa Jurom, koji je pomogao prijateljima Marku i Anti, stanarima sobe, da njihov pothvat vidi što veći broj ljudi. Dečki su nam otkrili kako su se odlučili na ovoliko ukrašavanje sobe:

– Cimer i ja odlučili smo se na uređenje sobe jer smo sličnu stvar napravili i prošle godine, no mnogo skromnije. Ovoga puta dogovorili smo se da napravimo nešto malo raskošnije.

Nije im trebalo puno vremena i novca da od sobe naprave pravu senzaciju:

– U druženju s prijateljima napravili smo dekoracije od papira, prethodno smo kupili lampice i ostali materijal za dekoriranje te, uz malo troška i puno zabave i druženja, za 3-4 sata okitili našu sobu.

Video je brzo postao popularan, a s njim i soba, pa su Marko i Ante dobili brojne posjetitelje, a to im daje poticaj da nastave s ukrašavanjem:

– S obzirom na to da smo dobili brojne komplimente od drugih stanara doma, a mnogi su dolazili i uživo vidjeti Adventsku sobu,  planiramo iduće godine napraviti isto, ako ne i bolje. Nadam se da će naš primjer pratiti i drugi studenti te da će ovo postati tradicija na Savi.

U našoj fotogaleriji možete vidjeti kreativne detalje iz ove vesele adventske sobe, a klikom na poveznicu pogledajte video koji ju je proslavio. Možda dobijete ideju kako ukrasiti svoju sobu i uveseliti si predblagdanske studentske dane.

FOTO: JURE ŠIRIĆ