LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Nova svakodnevica

FOTO: Kako se redakcija Studentskog.hr pridržava mjere #ostanidoma, i vas će nasmijati

Kako se provodi redakcijska ekipa tijekom karantene? Osim što pozivamo vas da ostanete doma i pritom čuvate svoje i zdravlje vaših najbližih, mi se trudimo isto činiti.

Kako se provodi redakcijska ekipa tijekom karantene? Osim što pozivamo vas da ostanete doma i pritom čuvate svoje i zdravlje vaših najbližih, mi se trudimo isto činiti.

Ono što je prije svega mjesec dana nekima bilo pos'o, kuća, birtija sada je krevet, frižider, kauč. Zapravo, gotovo svima je! Prema naputcima Stožera civilne zaštite, građani bi trebali boraviti unutar svoja četiri zida te ne izlaziti ako to nije prijeko potrebno. Kako mi ne bismo samo širili informacije i savjete što raditi doma u izolaciji, a da neki pritom misle da se i sami ne pridržavamo, Studentski.hr donosi vam svoju verziju nove svakodnevice.

Zamjenica glavne urednice Patricija ponekad i odmori pored svih obveza na portalu, a zadovoljstvo, priznala je, pronalazi u iščekivanju nove emisije Brak na prvu. Novinarka Dalia druži se s macom Lucijom u dvorištu, drži online predavanja i čita o umjetnosti. Mirta se pak druži s Tobyjem koji joj je više smetnja dok prati jogu – ne vidimo nikakve modrice, nije se žalila na upalu mišića, odlično! 

Upamtite, koliko god vam je dosadno i primamljivo, ne prilazite škarama i ne režite si šiške! Grozna je to ideja na koju upozorava i naša Petra. Što se budete bolje pridržavali pravila, prije će doći kraj izolaciji i vaša će vas frizerka urediti kao za crveni tepih.

Novinarka Lucija lakše podnosi jutarnja online predavanja uz overnight zobene pahuljice, ilustrira, planira obveze tijekom travnja te savjetuje kako uistinu možete biti organizirani – napravite si planer i zapisujte, može vam poslužiti i kao rukopisna zbirka pjesama ili mapa ilustracija. Smatra da je rad od kuće izložen opasnostima poput lijenosti i previše filmova/serija/sadržaja koji odvlače pažnju.

Novinarka Nikolina dijete je sa sela koje uživa u sadnji raznog cvijeća, obilasku voćnjaka i šume (ne brinite se, poštuje razmak od dva metra), ali i trudi se biti proaktivna (ne kažemo da uvijek i uspije). Fakultetske obveze olakšavaju stvar jer dopuštaju i čak potiču kreativnost pa su tako nastali i dokumentarna videa te fotografije iz karantene, a virtualna komunikacija s bilo kime postala joj je nužno zlo.

Prebrodimo ovu karantenu zajedno, slušajte upute Stožera civilne zaštite kako bismo što prije mogli uživati u ispijanju kave na terasi kafića, gledanju filma u kinu ili odlasku na fitnes s prijateljima.
FOTO: PIXABAY