LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Za bezbrižne uspomene

Evo kako snimiti nezaboravne fotke

Oko vidi divan kadar, ali kamera kao da slika nešto kompletno drugačije... Uvijek izaberete krivi filter, video se trese, a fotke budu mutne. Evo kako sve to jednostavno izbjeći.

Oko vidi divan kadar, ali kamera kao da slika nešto kompletno drugačije... Uvijek izaberete krivi filter, video se trese, a fotke budu mutne. Evo kako sve to jednostavno izbjeći.

Spremanje za izlaske, partyji, kave, zalasci sunca, nevjerojatni pogledi na planinarenju – postoji mnoštvo trenutaka koje želite zabilježiti i podijeliti sa svim svojim prijateljima i na svim društvenim mrežama. No, nekoliko potencijalnih problema je tu: nemate pojma kako namjestiti kadar za dobru fotku, a koliko god pokušaja bilo, nikad ne ispadne onako kako ste zamislili. Oko vidi divan kadar, ali kamera kao da slika nešto kompletno drugačije, uvijek izaberete krivi filter, video se trese, a još i fotke budu mutne. Evo kako sve to jednostavno izbjeći.

Kadriranje je majka dobre fotografije

Fotografije koje vas oduševljavaju na društvenim mrežama top su jer imaju dobru strukturu. Kad slikate more, ekipu, gradske ulice ili bilo što drugo, pazite da horizont ostane u ravnini. Iskrivljene linije unište svu ljepotu. U tome će vam uvelike pomoći rešetka koju možete uključiti u kameri na svom mobitelu. I naravno, pazite da je glavni objekt na fotografiji u sredini. Ravnina i centriranje čine fotke harmoničnima i oku lijepima.

Kvalitetna kamera je must

No uzalud sve ako je kamera na mobitelu loša. I još gore – ako je prljava. Uvijek prebrišite kameru prije photo sessiona. A ako tražite top mobitel koji nije skup i koji ima vrhunsku kameru te bateriju s kojom ćete moći fotkati do mile volje dva dana bez punjenja – onda tražite Honor X8. Brutalne selfije možete snimati širokokutnim objektivom od 16 MP, a na stražnjoj strani se nalazi paket kamera s glavnim, širokokutnim objektivom od 64 MP. Honor X8 ima i veliki 6,7-inčni IPS LCD  zaslon s rezolucijom od 1080x2388 piksela. Uz to, vrlo je lagan – ima samo 177 grama. Savršen je partner za memoriranje nezaboravnih trenutaka!

Poziranje bez muke

Kad je u pitanju poziranje, mogli bismo savjete pisati danima. Ipak, nekoliko je ključnih stvari: ispravite se, pazite da ne naginjete kameru prema zemlji (dapače, ako je nagnete malo prema sebi objekt na slici će biti viši i uži) i pazite da vam je sunce iza leđa. Pazite i da ne držite ruke uz tijelo, hodajte, plešite, skačite, budite spontani – tako ćete prenijeti i super emocije.

Uz Honor X8 materijala za skupljanje najboljih trenutaka neće nedostajati jer vas baterija neće izdati, a veliki zaslon omogućit će vam bolju preglednost i ekipno biranje top fotke za objavu. Ne zaboravite i cool filtere koji će popraviti sve ono što ste možda previdjeli.

FOTO: PEXELS