LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Pripreme za maturu

Evo kako se pripremiti, ali i uštedjeti

Važno je dati i poneki savjet maturantima, osim puke teorije iz knjiga.

Važno je dati i poneki savjet maturantima, osim puke teorije iz knjiga.

Zadnja godina srednje škole rezervirana je za polaganje mature i pripreme za istu. Iako mnogima stvara stres, važno je početi s pripremama na vrijeme i nema mjesta panici. Postoje mnoge ustanove za pripremu maturanata za dan D, bilo da želite upisati jako dobar fakultet ili sumnjate u svoje znanje pripreme bi trebale biti od pomoći. 

Važno je dati i poneki savjet maturantima, osim puke teorije iz knjiga. Za lakše preživljavanje maturantskih dana, bitno je imati na umu da se ne treba vjerovati slijepo svemu što se čuje. Tuđa loša iskustva mogu stvoriti paniku bez temelja, a s druge strane nečija dobra metoda učenja ne mora biti uspješna i za vas. Treba dobro razmisliti i o razinama koje se polažu na ispitima. Gdje god možete, ako ste dovoljno sigurni u svoje znanje izaberite višu (A) razinu. Jer u konačnici rezultati A razine vrijede više nego niže (B) razine. Uz obvezne predmete izaberite i neki izborni, po mogućnosti onaj koji vas najviše interesira. 

Krenite s pripremama na vrijeme kako bi izbjegli nepotrebnu paniku, a ako napravite i slojevit plan učenja uvelike ćete si olakšati. To znači da učite jedan predmet neko vrijeme, a nakon pauze krenete na drugi predmet. Tako bi trebali izbjeći zamor jednom te istom materijom. Od koristi može biti i rješavanje starih državnih matura. 

Učilišta za pripreme za maturu uvijek u jesenskom periodu naprave upisne pakete koji su prilagođeni maturantima, ovisno i o fakultetu za koji se pripremaju. U jesenskom i zimskom razdoblju nude prigodne popuste radi upisa u zimski ili ljetni semestar priprema za maturu. U cijenu su uključene i sve potrebne skripte s cijelim gradivom, što je prigodno primjerice za učenike strukovnih srednjih škola. Ukoliko ste sigurni u svoje znanje pripreme nisu nužne, no uvijek su tu u slučaju da želite olakšati to ionako stresno razdoblje. 

FOTO: PIXABAY