LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Tips&Tricks

Evo kako pronaći motivaciju za učenje nakon blagdana

Donosimo 6 savjeta pomoću kojih ćete se prije vratiti u „study mode” početkom 2021.

Donosimo 6 savjeta pomoću kojih ćete se prije vratiti u „study mode” početkom 2021.

Cijela je godina bila takva da smo se morali suočavati s nepoznatim situacijama koje su nam crpile volju za radom i učenjem, a nisu pomogli ni blagdani koji su doprinijeli tome da postanemo još ljeniji. U nastavku donosimo nekoliko 6 savjeta pomoću kojih biste se trebali lakše vratiti učenju.

Odredite početak i kraj učenja

Uzmite si koji dan odmora nakon dočeka Nove godine, a zatim odredite točan dan i vrijeme učenja. Tada se maknite u prostoriju u kojoj ćete imati mira i nemojte dozvoliti ukućanima da vas ometaju. Također, odbijte eventualne ponude za druženja. Ako si posložite vrijeme učenja kao da je riječ o radnom vremenu umjesto da ga razvlačite na cijeli dan, mogli biste si stvoriti rutinu koje ćete se držati.

Napravite dugoročni plan

Izradite cijeli plan za sedam, deset ili više dana unaprijed i držite ga se. Možete se koristiti i nekim aplikacijama za organizaciju učenja kako biste imali uvid u obveze na jednom mjestu.
Vezano: Za lakši studentski život: najbolje besplatne aplikacije za organizaciju vremena
Smanjite vrijeme na društvenim mrežama

Ako si zabranite mobitel i društvene mreže na nekoliko sati, možda vam postane toliko dosadno da se posvetite učenju, a nakon nekoliko dana možda vam to više neće ni biti tlaka.

Počnite s gledanjem videa

Ako se ne možete odvojiti od mobitela u potpunosti, iskoristite aplikacije poput YouTubea i gledajte sadržaj koji je usko povezan s vašim područjem studiranja. Pritom ne mislimo da krenete gledati nešto o psihološkim temama, a završite na videu o smiješnim mačkama!

Pronađite osobu koja će vas motivirati

Pronađite kolegu s kojim ćete učiti ili nekome zadajte za zadatak da vas tjera na učenje i zabrani eventualnu zabavu.

Predahnite

Nemojte se toliko opteretiti obavezama da izgubite volju za svime i odustanete od učenja u potpunosti. Odredite razdoblje u danu kada ćete se družiti s ljudima (u skladu s mjerama), odnosno kada ćete raditi nešto u čemu zaista uživate.

Znamo da nije jednostavno, ali podsjećamo vas da je uvijek najteže krenuti!
FOTO: PIXABAY