LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Zabava na otvorenom

Druženje s prijateljima, rješavanje akademskih zaostatka – studenti otkrili sutrašnje planove

Uslijed strožih epidemioloških mjera i nestabilnog proljetnog vremena studenti nisu posve sigurni što smiju i mogu organizirati, a da se pritom izvrsno provedu. Njihove odluke potvrdit će da samo trebate biti originalni.

Uslijed strožih epidemioloških mjera i nestabilnog proljetnog vremena studenti nisu posve sigurni što smiju i mogu organizirati, a da se pritom izvrsno provedu. Njihove odluke potvrdit će da samo trebate biti originalni.

Sutrašnji dan, 1. svibnja, namijenjen je proslavi rada svakodnevnog čovjeka, pa ako ste se nedavno osjećali pomalo podcijenjeno, sutra je dan za vas da radite ono što želite i počastite se.

Tko kaže da i studenti ne zaslužuju slobodan dan, daleko od svih obveza? Tko kaže da ne trebaju napuniti baterije? Ako će vas vrijeme poslužiti, spakirajte ručak ili pripremite roštilj pa se uputite u obližnji park, šumu ili u vikendicu. Naši sugovornici otkrili su čime će se oni tada baviti – nekoliko ih se odlučilo na već ustaljeni, klasični prvi maj, pa će se oko roštilja i uz glazbu okupiti nekoliko prijatelja.

– Mi smo trebali kampirati na Rabu, no vrijeme nam je poremetilo sve planove.  Zamjenska je ideja da se okupimo kod mene u stanu u Rijeci (inače smo s Krka) i podružimo se. – Tomislav, student iz Rijeke.

– Samo ću ovako reći: Stara Drava, Bilje, nas sedmero, roštilj i uživancija. – Nina, studentica iz Osijeka.

– Vraćam se kući pa s društvom iz rodnog kraja idem u provod. Meso je kupljeno, bit će roštilja, bit će pića. Svake godine imamo i velike zvučnike – glazbe neće nedostajati! S obzirom na to da feštamo u vinogradu tijekom noći, i mještani čuju što se događa. Nadam se samo da će vrijeme biti dobro, u suprotnom, ne gine nam loša fešta. – napominje Ivan iz Pleternice.

Nekoliko studenata odlučilo je ne ići nigdje, već se pozabaviti poslovnim i akademskim zaostatcima ili druženjem s najužim krugom obitelji.

– Ove se godine potrefilo da baš nigdje ne idem i nemam nikakvih planova. Kako radim od kuće, ostat ću doma i rješavati sve one zaostatke koje nisam stigla. Iako se očekuje od čovjeka da si barem prvi maj uzme slobodnim i odmori, mislim da raspored i planiranje svojega vremena trebamo slagati točno onako kako mi želimo i osjećamo u danom trenutku, a ne kako nam je društvo nametnulo. – kaže Mirela, studentica iz Osijeka.

– Iskreno, nisam ni razmišljala o tome, ali vjerojatno ću prvi maj proslaviti s majkom, a kasnije se možda provozati do prijatelja i malo se s njima podružiti. – ispričala je Iva iz Vinkovaca.

– Planirala sam ga provesti s obitelji jer mi je sestra rodila prije dva mjeseca. Mislim da je ovo super prilika da se okupimo i provedeno vrijeme zajedno. – Ana Marija, također studentica iz Osijeka.

Neki od studenata odlučili su se na planinarenje na Papuk, Dilj goru i Medvednicu ili na jednodnevni izlet na neko jezero. U igri su Sovsko jezero u Požeško-slavonskoj županiji, Orahovačko jezero, riječna plaža Poloj u Slavonskom Brodu te osječki Bajer. Iako su prognoze prvotno bile loše, čini se da će ipak biti idealno za kratke rukave, smijeh, rashlađeno piće i dobar provod.

FOTO: PIXABAY