LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Drone Pilot Academy

Dronovi na dohvat ruke: FOI organizirao edukaciju upravljanja dronom

Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima, organizirao je u srijedu, 21. srpnja, Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy.

Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima, organizirao je u srijedu, 21. srpnja, Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy.

Upravljati bespilotnom letjelicom pojedincima je velika želja, no ponekad je može poljuljati malo sumnje u vlastite mogućnosti. Kako bi otklonili sve nedoumice i približili edukaciju o upravljanju bespilotnim letjelicama što većem broju zainteresiranih građana, Fakultet organizacije i informatike, u suradnji s partnerima, organizirao je u srijedu, 21. srpnja, Dan otvorenih vrata Drone Pilot Academy.

– Interes je velik i svakodnevno zaprimamo upite građana o edukaciji. Željeli smo svima pružiti priliku da na jednom mjestu postave sva pitanja koja ih zanimaju – o samoj edukaciji, vrsti dronova kojom će letjeti, što će sve imati prilike naučiti, ali i priliku da vide pokazne vježbe koje će na samoj edukaciji moći prolaziti. Važno nam je da polaznici nauče sigurno upravljati dronovima i da budu spremni letjeti bez straha od pogrešnih poteza. – pojasnio je doc. dr. sc. Boris Tomaš, docent na Fakultetu organizacije i informatike te jedan od pokretača edukacije.

Uz online razgovor organizirana je i pokazna vježba koju je izveo Timon Terzić (Looma), jedan od edukatora, a prisutni su imali prilike vidjeti područje skate parka iz ptičje perspektive i pratiti drona u letu.

– Zanimljivi su mi dronovi i vidim svoju budućnost u tom području. Želim se orijentirati prema geomapiranju, snimanju objekata i zemljišta i potrebno mi je početno znanje kako bih mogao krenuti u tom smjeru. – izjavio je Denis Lazić, jedan od zainteresiranih polaznika edukacije.

Prva edukacija za pilote dronova održat će se od 30. kolovoza do 3. rujna u Črešnjevu, na području općine Beretinec, a namijenjena je svim zainteresiranim građanima starijim od 16 godina, prvenstveno učenicima srednjih škola i studentima.

FOTO: PIXABAY