LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ususret ispitnim rokovima

Donosimo pet besplatnih aplikacija za lakše učenje i obavljanje obaveza

Uz ovih pet aplikacija obavljanje studentskih obaveza i učenje moglo bi vam proći lakše.

Uz ovih pet aplikacija obavljanje studentskih obaveza i učenje moglo bi vam proći lakše.

Zimski su praznici završili, a studenti se punom parom vraćaju u svakodnevicu studentskog života. Uči se za kolokvije i ispite, pišu se seminari, predaju se referati i zadaće, nadoknađuju se izostanci. 

U ovom kaotičnom predispitnom razdoblju studentima je svaka pomoć dobrodošla, a mi vam donosimo pet besplatnih aplikacija koje će vam olakšati učenje ili obavljanje fakultetskih obaveza. 

Wolfram|Alpha

Wolfram|Alpha je aplikacija koja služi za pomoć pri učenju. Pokriva sva područja – od fizike, matematike, kemije preko medicine, informatike, geografije pa sve do umjetnosti, sportova i glazbe. Ako vam je nešto od gradiva za ispit nejasno, ova bi vam aplikacija – besplatna za korištenje na računalu – mogla biti od pomoći. 

Quizlet

Ako trebate naučiti hrpu informacija, a volite učiti preko laptopa ili računala, Quizlet bi vam mogao biti od velike pomoći. U aplikaciji možete sami sebi kreirati kvizove i flash-kartice, uz koje dolaze razne igre za pomoć pri učenju. Kvizove možete rješavati bilo gdje, od tramvaja do reda u menzi, a usput ćete i učiti gradivo za ispit. 

Forest: Stay Focused

Ako se nikako ne možete koncentrirati na učenje jer stalno provjeravate što ima novo na društvenim mrežama, ova bi vam aplikacija mogla pomoći. Naime, omogućava vam da odredite koliko se vremena želite koncentrirati na nešto (odnosno, ne koristiti mobitel), a za to vrijeme u aplikaciji raste drvo. Ako odlučite koristiti mobitel prije isteka vremena, drvo se ruši. 

Anki

Slično kao s Quizletom, uz aplikaciju Anki možete učiti na svakom koraku. U aplikaciji možete kreirati flash-kartice s bilo kakvim podacima – činjenicama, pojmovima, jednadžbama, geografskim kartama, detaljima na slikama, pa čak i akordima na gitari. Uz to, aplikacija koristi složeni algoritam uz koji vam češće prikazuje one stvari koje teže pamtite i tako pomaže u učenju.

MyBib
Svima onima koji ovih dana pišu seminarske radove mogao bi pomoći MyBib. Radi se o besplatnom Google Chrome proširenju koje se koristi za automatsko generiranje referenci na korištenu literaturu. Sve što je potrebno je instalirati MyBib, otvoriti web-stranicu na kojoj se nalazi literatura i kliknuti ikonu aplikacije. Na kraju je samo potrebno kopirati navedenu literaturu u svoj rad i popis citiranih radova je gotov. 
FOTO: UNSPLASH