LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Donosimo kvote i ključne datume natječaja za studentski smještaj diljem Hrvatske

Već su izašli privremeni rezultati nekih natječaja za studentski smještaj, no veliki broj studentskih gradova tek će ih objaviti. Nemojte propustiti njihovu objavu – pogledajte kada bi trebali izaći i kolika je uopće kvota studenata koje taj dom prima.

Već su izašli privremeni rezultati nekih natječaja za studentski smještaj, no veliki broj studentskih gradova tek će ih objaviti. Nemojte propustiti njihovu objavu – pogledajte kada bi trebali izaći i kolika je uopće kvota studenata koje taj dom prima.

Dok svi nestrpljivo čekaju privremene ili konačne rezultate natječaja za smještaj u studentske ili učeničke domove te subvencije za smještaj kod privatnih stanodavaca, pogledajte kada bi uopće trebali izaći ti rezultati i kolika ja kvota smještaja u domovima te koliko se subvencija dijeli.


Privremeni i konačni rezultati


Studentski smještaj  u Karlovcu

Prvi privremeni rezultati izašli su već 5. kolovoza i to za Studentski dom u Karlovcu, pa ti studenti u roku od 8 dana od objave rezultata imaju pravo uložiti prigovor na rezultate, a konačna rang-lista objavit će se u roku od 15 dana od završetka roka za prigovore. 
Vezano: Još kratko možete slati prigovore na rezultate natječaja za smještaj u Karlovcu
Studentski smještaj u Rijeci

Privremeni rezultati za smještaj u Rijeci izašli su 7. kolovoza te je žalbeni rok također 8 dana, pa se konačni rezultati očekuju najkasnije 15 dana od završetka roka za prigovore.
Vezano: Riječki SC objavio privremene rezultate natječaja za smještaj u domovima
Studentski smještaj u Osijeku i Slavonskom Brodu

Studentski domovi u Osijeku i Slavonskom Brodu svoje su privremene rezultate objavili 10. kolovoza, pa studenti imaju pravo još 6 dana ulagati prigovore na njih. 
Vezano:
Studentski smještaj u Čakovcu, Kninu, Požegi, Puli i Varaždinu

Ovih 5 domova svoje bi privremene rezultate trebali objaviti najkasnije do 14. kolovoza. Nakon toga slijedi žalbeni rok od 8 dana, osim za smještaj u Čakovcu koji prigovore prima do 24. kolovoza, dok se konačni rezultati za taj dom očekuju do 28. kolovoza. Varaždinski SC konačne će rezultate objaviti u roku od 8 dana od završetka roka za prigovore. Konačni rezultati za ostale domove trebali bi izaći u roku od 15 dana od završetka roka za prigovore.

Međutim, iako je krajnji rok 14. kolovoza, neki se rezultati mogu očekivati i ranije pa je tako, primjerice, Studentski centar u Požegi već danas objavio privremene rezultate, dok je kninski studentski dom iste objavio 7. kolovoza.
Vezano: U Studentskom domu u Požegi pravo na smještaj ostvarilo 11 studenata
Studentski smještaj u Zagrebu

Privremeni rezultati za zagrebačke domove očekuju se najkasnije 17. kolovoza nakon čega slijedi osmodnevni rok za ulaganje prigovora na rezultate, a zatim će Odluka povjerenstva bit će objavljena na web-stranici Studentskog centra, kao i na oglasnoj ploči Poslovnice za smještaj, no nije definiran datum.

Studentski smještaj u Đakovu

Privremeni rezultati za smještaj u domu u Đakovu bit će objavljeni 20. kolovoza pa zatim slijedi rok od 8 dana za podnošenje žalbe na rezultate, a nakon čega na red dolaze konačni rezultati.

Studentski smještaj u Virovitici 

Privremeni rezultati za smještaj u Studentskom domu u Virovitici bit će objavljeni 21. kolovoza nakon čega slijedi rok za prigovore koji se mogu ulagati do 26. kolovoza do 15 sati. Konačni rezultati bit će objavljeni do 27. kolovoza nakon 15 sati.

Studentski smještaj u Šibeniku

Šibenčani će svoje privremene rezultate saznati do 28. kolovoza, a na njih se imaju pravo žaliti najkasnije do 8 dana od objave privremenih rezultata te nakon obrade prigovora slijedi objavljivanje konačnih rezultata.

Studentski smještaj u Splitu

Točan datum za objavu privremenih rezultata za natječaj za smještaj u studentskim domovima u Splitu nije određen, no oni će biti objavljeni do kraja kolovoza. Nakon objave privremene rang-liste slijedi žalbeni rok od 8 dana, a 15 dana od završetka tog roka bit će poznata odluka Povjerenstva i konačna rang-lista.

Studentski smještaj u Vukovaru 

Vukovarski studentski dom svoje će rezultate objaviti točno 7. rujna u 16 sati, a žalbe se mogu podnositi do 17. rujna u 16 sati. Konačna rang-lista bit će objavljena 18. rujna do 16 sati.

Studentski smještaj u Zadru

U tekstu Natječaja nije određeno kada bi se mogli očekivati privremeni rezultati, samo da se nakon objave rezultata mogu ulagati prigovoru najkasnije u roku od 8 dana od objave privremene rang-liste.


Kvote za subvencionirano stanovanje


Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja iznos je subvencije za subvencionirano stanovanje u studentskom, učeničkom domu te kod privatnog stanodavca 200 kuna. Kvota za subvencionirano stanovanje kod privatnog stanodavca utvrđuje se na način da ukupna kvota za subvencionirano stanovanje u studentskim i učeničkim domovima i kod privatnog stanodavca iznosi 15% ukupnog broja redovitih studenata koji imaju prebivalište izvan mjesta izvođenja studija na koji su upisani. Prema tome slijedi sljedeći broj kvota za subvencionirani smještaj u Republici Hrvatskoj:

FOTO: Screenshot / Ministarstvo znanosti i obrazovanja
FOTO: PIXABAY