LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Kuhajte sa Studentskim

Brzi studentski desert: Donosimo recept za oreo cheescake

Donosimo recept za brzi kolač bez pečenja za čiju su pripremu potrebni oreo keksi, krem sir, maslac, slatko vrhnje i šećer u prahu.

Donosimo recept za brzi kolač bez pečenja za čiju su pripremu potrebni oreo keksi, krem sir, maslac, slatko vrhnje i šećer u prahu.

Kada nam se jede nešto slatko, a više ni sami ne znamo što bismo jeli, savršena je prilika da napravimo oreo cheesecake. Budući da za njegovu pripremu nije potrebno previše vremena, nego taman onoliko koliko traje predah od učenja, donosimo recept u seriji članaka Kuhajte sa Studentskim

Sastojci:

  • 250 g Oreo keksa
  • 400 g krem sira
  • 80 g maslaca
  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 5 žlica šećera u prahu

Priprema:

Prvo što trebamo napraviti je samljeti 200 g Oreo keksa ili ga istući valjkom. Zatim odvojimo 150 g keksa, a ostatak ostavimo za kasnije za posuti desert kada bude gotov. Otopimo maslac i dobro ga pomiješamo s keksom. Potom dobivenu smjesu prebacimo na dno kalupa koji moramo premazati tankim slojem maslaca. Stavimo kalup u hladnjak dok se podloga ne stvrdne.

Miksamo slatko vrhnje dok ne dobijemo potpuno čvrsti šlag te onda pomiješamo mikserom krem sir sa šećerom u prahu. Ako volimo slađe, dodamo više šećera. Zatim spojimo slatko vrhnje i krem sir i u tu kremu dodamo natrgane komadiće Oreo keksa. S tom kremom prekrijemo podlogu od keksa, poravnamo i posipamo preostalim mrvicama. Dobro rashladimo i uživamo u svom djelu.
FOTO: PIXABAY