LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Bend 253

Beatovi momaka s Lašćine zagrijat će Močvaru

– Ako koncert bude dobar, ako dignemo publiku, to znači da smo na dobrom pravcu i da imamo ono nešto. Ako ne uspijemo, to znači da trebamo promijeniti pristup i pokušati drugačije.

– Ako koncert bude dobar, ako dignemo publiku, to znači da smo na dobrom pravcu i da imamo ono nešto. Ako ne uspijemo, to znači da trebamo promijeniti pristup i pokušati drugačije.

Godine 2017. Studentski dom Lašćina iznjedrio je, osim brojnih uspješnih studenata, i mlade nade hrvatske hip-hop scene, momke okupljene u bendu 253. Kako sami za sebe kažu, ovi su dečki originalni i beskompromisni, a najviše uživaju u onome što rade. Pioniri su pravca Horror Rendgen, koji je nastao pod snažnim susretom psihodelika i mladog uma svojega duhovnog vođe – MC Brucea. Bruceov utjecaj u 253 može se vidjeti u svim aspektima njihova izražavanja; glavni je motiv tekstova, junak memeova i jednostavno uzor po kojemu momci žive.

Osim MC Brucea, 253 čine i Split's Biggie Smalls, Ćipur, EDLIB, Prowlem, Joker Trans, Analog Autotune i brojni vanjski suradnici. U svojemu kratkom životnom vijeku 253 iza sebe ima dva YouTube albuma. Prvi su album Buddhalašćine.

– Opisat ih se može kao amaterski rap-kaos koji u sebi krije dušu neotkrivenih reperskih nada čiji talent tek proviruje na svjetlo dana.

Poučen iskustvom stvaranja prvog albuma bend kreće u nova osvajanja i izdaje svoj drugi album New Wave of Horror Redngen. Osim dvaju spomenutih albuma, članovi benda odvažuju se i na solopokušaje. Najveći uspjeh doživio je Prowlem svojim hitom Toliko san gangsta, a svoje soloizvedbe imaju i EDLIB te Joker Trans.

Da je pred momcima blistava budućnost, pokazuje i činjenica da se spremaju za svoj prvi live nastup. U četvrtak, 20. prosinca, od 21:30 njihovi će beatovi ispuniti zagrebačku Močvaru, a otkrivaju nam da uzbuđenja pred prvu gažu ne nedostaje:

– Trenutno nam je pažnja skrenuta na uvježbavanje i pripremu za naš prvi live nastup, za koji vjerujemo da će odrediti smjer u kojemu će grupa dalje evoluirati. Ako koncert bude dobar, ako dignemo publiku, to znači da smo na dobrom pravcu i da imamo ono nešto. Ako ne uspijemo, to znači da trebamo promijeniti pristup i pokušati drugačije. Bilo kako bilo, time se ne zamaramo, naš jedini cilj je uvježbati se za nastup, tj. odraditi ga najbolje što možemo. Ono što vam garantiramo je da ćemo dat sve od sebe da svoj nastup obilježimo dobrom energijom i time zabavimo sve prisutne.

FOTO: LOVRE CRVELIN