LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Studentski život

Aktivnost u kojoj ćete uživati, a štedi i živce i novac

Teleportacija još uvijek nije izmišljena, ali postoji način kako jednostavno i bez stresa doći s lokacije na lokaciju.

Teleportacija još uvijek nije izmišljena, ali postoji način kako jednostavno i bez stresa doći s lokacije na lokaciju.

Koliko ste puta dosad upisali grupni trening, otišli jednom i nikad više? Koliko puta u samo jednom danu postanete nervozni u gomili ljudi u prekrcanim tramvajima i autobusima? Koliko puta vam se dogodilo da ste krenuli na vrijeme na faks ili dogovor pa ste zapeli u gužvi u prometu? Koliko puta ste prerano izjurili iz javnog prijevoza jer niste imali kartu ili pokaz? I još gore, koliko je kazni za vožnju bez karte podnio vaš ionako ograničeni studentski bankovni račun? Koliko ste puta poželjeli da se jednostavno možete teleportirati na iduće odredište?

Vjerojatno je vaš odgovor na sva ova pitanja – previše puta u životu. Nažalost, stroj za teleportiranje još uvijek nije izmišljen, ali zato postoji prijevozno sredstvo koje će ukloniti sve spomenute muke. Riječ je, naravno, o biciklu. Oni koji ga voze ne mogu zamisliti život u gradu bez njega, a isto će se dogoditi i vama ako se odlučite na tu investiciju.

Dobra je stvar da kvalitetan gradski bicikl možete pronaći i za relativno pristojne novce. Odradite nekoliko sati više na studentskom poslu, ugnjavite rodbinu da vas malo pogura i na biciklu ste. 😊

Ako pogledate koliko će vam ušteda živaca, novca i vremena bicikliranje donijeti – ulog je to za koji se isplati pomučiti i kalkulirati. Jednom kad ga nabavite, jedino što ćete trošiti su kalorije – bolje ne može. Na vašem studentskom računu ostaje novac od pokaza, treninga, koji ste ionako preskakali, taksija jer ste žurili i svi oni mali, dok se ne zbroje, troškovi.

Ako ste razmišljali o tome da kupite bicikl – shvatite ovo kao znak. Topla je preporuka da odmah kupite dobar lokot i svjetla. I dodatan savjet, s obzirom na stanje biciklističkih staza i općenito cesta, pripazite na debljinu guma.

FOTO: PEXELS