LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
NA ŠTO PAZITI

9 „red flagova” na koje morate paziti na prvom dejtu

Iako ne možete nužno odrediti kamo će veza voditi odmah, ovo su neki početni red flagovi koje vam mogu pomoći da izbacite potencijalne partnere koji vam nisu kompatibilni.

Iako ne možete nužno odrediti kamo će veza voditi odmah, ovo su neki početni red flagovi koje vam mogu pomoći da izbacite potencijalne partnere koji vam nisu kompatibilni.

Prvi dejtovi znaju biti zastrašujući za mnogo ljudi. Nervoza i strah su nešto što često prati prve dejtove, a najviše nas ubijaju očekivanja koja imamo od osobe s kojom izlazimo jer često zna nastupiti i razočaranje kad shvatimo da osoba i nije baš za nas.

Zato mi dolazimo u spas i donosimo vam 9 red flagova pomoću kojih možete brže utvrditi je li netko prikladan za vas ili vam samo trati vrijeme.

Iako ne možete nužno odrediti kamo će veza voditi odmah, ovo su neki početni red flagovi koje vam mogu pomoći da izbacite potencijalne partnere koji vam nisu kompatibilni.

1. Ne poštuju vaše granice

Obratite pažnju na to kako osoba reagira kada ne dobije ono što želi ili kada vi kažete nešto s čime se oni ne slažu. Kako netko reagira na vaše granice može reći puno. Poštuju li ih ili ih zanemaruju? Neki od znakova koji mogu pokazati da ne poštuju granice su ako vam naruče još jedno piće iako ste rekli da ne želite, ako vas nagovaraju da ostanete što duže iako ste rekli da morate otići ili ako vas pokušavaju poljubiti iako vama to nije ugodno.

2. Bezobrazni su prema drugima

Nije važno ako je osoba ljubazna prema vama ako se cijelo vrijeme odnosi loše prema drugima. Neljubaznost prema usluzi na prvom dejtu većini ljudi je turn off, i to s razlogom. Ako se osoba s kojom ste na dejtu stalno žali na konobara i bezobrazna je prema njemu, to može značiti da ćete vi uskoro biti tretirani isto.

3. Spuštaju druge iza njihovih leđa

Ako tijekom vaših prvih razgovora spuštaju druge iza njihovih leđa, uvijek su im drugi krivi i nešto nije u redu sa svima u životu, često su takve osobe i same problem i vrijeme je da ne idete dalje jer ćete i vi uskoro biti u toj kategoriji.

4. Ne odgovaraju direktno na pitanja

Ako na prvom spoju postavljate razumna pitanja, a osoba ne odgovara direktno i pritom vas osuđuje što ih uopće postavljate, vrijeme je za oprez. Na primjer, puno se može saznati ako pitate nekoga što traži od dejting procesa. To je prilično jednostavno pitanje i na njega se lako može iskreno odgovoriti. Ako je odgovor na ovakvo pitanje: Zašto bi me to pitao? Ne poznajem te, Let's go with the flow ili Žuriš, to su znakovi da vas osoba osuđuje zbog razumnog pitanja i da nije na istoj strani s vama.

5. Stalno gledaju u mobitel i tipkaju

Iako su istraživanja pokazala da ovo često radimo kad smo u društvu te dokazali i zašto, na prvom dejtu bi ipak trebali apstinirati od mobitela. Osim ako se radi o hitnoj situaciji. Ako je osoba s kojom ste na dejtu ometena i često provjerava svoj mobitel ili tipka, to pokazuje da ne uzimaju u obzir vaše osjećaje i da će imati poteškoća biti u potpunosti prisutan s vama ako odlučite nastaviti.

6. Stalno pričaju o sebi

Pričanje o sebi na prvom dejtu je normalno. Pokušavate se upoznati i naučiti nešto jedno o drugom, no za sve postoji granica. Kada vam netko priča o sebi, a ne postavlja vam nikakva pitanja niti vam dopušta prostor da podijelite više o sebi, to je veliki red flag. Gotovo se čini da ne bi bilo važno jeste li bili tamo ili ne jer razgovor nije interaktivan. Teško je izgraditi emocionalnu vezu ili osjećati bliskost s nekim kad se ne osjećate viđenim.

7. Pokušavaju ubrzati stvari

Razgovaraju li o budućnosti i svim stvarima koje ćete vas dvoje raditi zajedno, događajima na koje ćete ići i mjestima koja ćete posjetiti? Isprva se može osjećati lijepo i uzbudljivo, ali oni vas zapravo ne poznaju, a stvaranje svih ovih planova može vam dati lažni osjećaj sigurnosti koji će povećati vjerojatnost da ste podložniji drugim red flagovima.

8. Ako vam daju komplimente koji i nisu baš komplimenti

Kada vam netko komplimentira, a umjesto da se osjećate počašćeno, zbunjeni ste i niste sigurni je li vas osoba zapravo uvrijedila, to znači da taj kompliment i nije baš bio to. Primjeri takvih komplimenata su: Izgledaš dobro za svoje godine, Inače ne volim mršave cure, ali ti si mi baš privlačna, Sladak si, ali bio bi još slađi da obriješ bradu. Ako vam osoba na prvom dejtu kaže nešto takvo, zapravo koristi taktiku kako bi vi sumnjali u sebe i počeli tražiti odobrenje od njih.

9. Zanemaruju vaš komfor i brigu o sigurnosti

Ako osoba prije prvog dejta inzistira da vas pokupi autom ili predloži noćnu šetnju na osamljenom području, a vi im kažete da biste radije isprobali drugu opciju jer ćete se osjećati sigurniji i oni reagiraju obrambeno ili ukazuju na to da pretjerujete, ovo je red flag koji pokazuje da neće uzeti u obzir vaše potrebe ili udobnost u nastavku veze.
FOTO: PEXELS