LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
STANITE NA KRAJ KAOSU

9 pametnih načina za organizaciju sobe u domu

Ne moraš završiti tečaj dizajna interijera ili zvati u pomoć Mirjanu Mikulec. Uz nekoliko savjeta iskoristi najviše od malog domskog prostora.

Ne moraš završiti tečaj dizajna interijera ili zvati u pomoć Mirjanu Mikulec. Uz nekoliko savjeta iskoristi najviše od malog domskog prostora.

Svatko tko je ikada živio u studentskom domu zna da je organizacija ključna. Ovi mali prostori brzo postanu pretrpani kada u njima žive zaposleni mladi ljudi koji rijetko imaju vremena za čišćenje i organiziranje. Kako biste kaos sveli na najmanju moguću mjeru usvojite organizacijske navike koje će vam pomoći da sobu održavate čistom i urednom.  

Koristite vertikalni prostor

Budući da su sobe male, važno je dobro iskoristiti prostor koji imate. Upotrijebite okomite police i uspravne organizatore kako biste spremili što više odjeće i stvari uz zauzimanje što manje prostora. Čak i neiskorištena područja poput stražnje strane vrata mogu postati korisni prostori za pohranu stvari!

Ispod kreveta ne žive čudovišta

Prostor ispod vašeg kreveta vrijedna je nekretnina. Plastični spremnici za pohranu obično tu savršeno pristaju. U ovaj prostor ne biste trebali spremati svakodnevne potrepštine, ali možete pohraniti stvari koje ne koristite toliko često, primjerice sezonsku odjeću.

Razmislite o dijeljenju komode s cimerom

Ako ste u dobrim odnosima s cimerom, razmislite o tome da dijelite komodu. Imati samo jednu komodu pomoći će uštedjeti prostor. U idealnom slučaju, vaša zajednička komoda trebala bi biti relativno visoka. Dijeljenje komode također će vas oboje prisiliti da izbjegavate gomilanje odjeće koja se ne koristi često. To će zauzvrat učiniti vašu sobu manje pretrpanom.

Uložite u modularni namještaj

Čak i u maloj studentskoj sobi važno je imati dnevni prostor za odmor i prijatelje. Međutim, problem je što veći komadi namještaja jednostavno neće stati u tipičnu spavaonicu. Modularni namještaj je najbrži način za rješavanje ovog problema jer ga možete konfigurirati tako da odgovara prostoru. Pokušajte dodati modularni kauč kako biste uživali u filmovima ili večernjim druženjima.

Pronađite prikladno mjesto za mali hladnjak

Čak i ako se uglavnom hranite u menzi i dalje ćete željeti mali hladnjak u svojoj sobi. Iako je hladnjak neophodan, on će zauzeti dragocjen prostor. Pokušajte pronaći mjesto koje je prikladno i inače neiskorišteno, primjerice ispod stola. Alternativno, hladnjak možete staviti u lako dostupan dio ormara ako ondje imate više mjesta.

Uspostavite dobru komunikaciju s cimerom

Malo će vam stvari zagorčati život u domu od stalnog sukoba s cimerom oko toga kako organizirati sobu. Potrudite se na početku vašeg zajedničkog života donijeti odluke o organizaciji prostora.

Redovito procjenjujte koje su vam stvari nužne

Uspješan život u studentskoj sobi znači imati samo stvari koje su vam stvarno potrebne. Ponekad pregledajte stvari koje niste koristili neko vrijeme i odlučite jesu li vam doista nužne.

FOTO: UNSPLASH