LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Uskrsna zabava

7 filmova savršenih za uskrsni filmski maraton

Ovog Uskrsa dobro se zabavite uz neke od prigodnih filmova koje vam predlažemo.

Ovog Uskrsa dobro se zabavite uz neke od prigodnih filmova koje vam predlažemo.

Uskrs nam je pred vratima i nadamo se da ćete ga provesti u zdravlju i veselju unatoč izvanrednoj situaciji u kojoj se trenutno nalazimo. Donosimo vam sedam prigodnih filmova koji će vam sigurno uljepšati ovu uskrsnu nedjelju.

Jesus Christ Superstar (1973)

Jesus Christ Superstar jedna je od najuspješnijih predstava u dugoj i plodnoj karijeri legende Broadwaya i glazbenog teatra Andrewa Lloyda Webbera, a ova filmska inačica s nenadmašnim Tedom Neeleyjem u ulozi Isusa obvezna je lektira za svakog obožavatelja glazbe i mjuzikla.

It's the Easter Beagle, Charlie Brown (1974)

Snoopy i Charlie Brown sigurno će izmamiti osmijeh na lice i djeci i odraslima. Zato iskoristite ovo uskršnje vrijeme za druženje s njima i ostatkom Peanuts ekipe.


Foto: Pixabay

Monty Python's Life of Brian (1979)

Life of Brian kultnih Monty Pythona urnebesno je apsurdna priča o Brianu, siromašnom muškarcu koji je igrom slučaja rođen istoga dana kao i Isus u štalici do one u kojoj je boravila Sveta obitelj.

The Last Temptation of Christ (1988)

Legendarni redatelj Martin Scorsese poznatiji je po svojim filmovima o mafijašima, no film The last Temptation of Christ nimalo ne zaostaje za njegovim najslavnijim ostvarenjima. U ovoj svojevrsnoj alternativnoj povijesti Kristova života film postavlja pitanje: što bi bilo da je Isus u pojedinim trenutcima svoga života napravio drugačije odabire.

Mallrats (1995)

Mallrats je jedan od prvih filmova voljenog indie redatelja Kevina Smitha i ne odstupa od njegova dobro poznata humora. Nikako ne propustite scenu u kojoj se Jay (Jason Mewes) i njegov heteroseksualni životni partner Silent Bob (Kevin Smith) osvećuju uskršnjem zeki.
 

Izvor: GIPHY


The Passion of Christ (2004)

Ovaj film Mela Gibsona uzbudio je mnoge duhove nakon svoj premijere, ponajviše zbog svoje eksplicitnosti u scenama nasilja i mučenja. Svoj raskošan i bogat redateljski stil kakav poznajemo iz filmova Braveheart i Apocalypto Gibson je prenio i na priču o posljednjim Isusovim satima.

The Man from Earth (2007)

The Man from Earth ne može se smatrati tipičnim blagdanskim, odnosno uskršnjim filmom. Usprkos tome, film otvara filozofske teme o smrti, vječnom životu i ljudskoj biti, što su pitanja koja pred nas postavlja i priča o Isusovoj smrti i uskrsnuću. Što kada bismo mogli živjeti vječno? Biste li to htjeli? Uz toliko posrednika koji tvrde kako mogu protumačiti Isusove poruke i njihovu čestu proturječnost, možemo li zaista doprijeti do onoga što je Isus mislio i htio poručiti? Ovo je film koji će vas natjerati na promišljanje i dirnuti vas u srce.

FOTO: PIXABAY