LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
POZNAJEŠ NEKOGA?

5 tipova kolega koje ćeš sigurno sresti na fakultetu

Neki će vas jako živcirati, a s nekima od njih ćete možda postati i prijatelji

Neki će vas jako živcirati, a s nekima od njih ćete možda postati i prijatelji

Svi imamo drage ili manje drage tipove ljudi, a isto tako je i na fakultetu s kolegama. Neovisno o tome jeste li već zakoračili u svoje akademske zgode ili tek krećete na taj put, ovo je 5 tipova ljudi koje ćete uvijek naći u svojem studentskom okruženju. Neki će vas jako živcirati, a s nekima od njih ćete možda postati i prijatelji.

Nitko ne zna tko je on

Kada god profesor proziva njega nema, a za neko čudo na popisu je iz godine u godinu? Ne znaš tko je on ni kako izgleda, ali zbog njega počinješ vjerovati u paranormalno – jer izgleda da je riječ o duhu.

Dežurni 'skriptaroš'

Tko još danas može bez skripti? Nitko, da, znamo to i mi. Svi imamo onog jednog kolegu koji uvijek radi najbolje skripte, toliko dobre da nema šanse da ne prođeš kolegij. Međutim, s druge strane postoji i onaj kolega koji radi dobre skripte, ali ih nikome ne da. Uglavnom, držat ćemo ih u istoj kategoriji – to su oni sa skriptama. Samo što onog koji ih dijeli volimo, a onog drugog…recimo da baš i ne.

Uvijek 5.0

Dobitnik svih mogućih i nemogućih stipendija, zna odgovor na svako pitanje, a dekanove nagrade su mu postale toliko rutina da ih više ni ne objavljuje na svojim društvenim mrežama. Ono o čemu razgovaraš s njime su većinom neke intelektualne teme i on zna odgovor na svako pitanje

Ulizica

Uvijek mora sjediti najbliže do profesora, diže ruku na svako pitanje, ali ne da odgovori, već da postavi pitanje profesoru za pitanje koje je on postavio. Pokreće raspravu za nešto o čemu ne zna ništa, samo kako bi na kraju dobio bodove za aktivnost. Na pismenom redovno pada, ali se opet nekako izvuče. 

Vječni student 

Kolega Strujić je glavni – znaju ga kolege sa svih godina i svi profesori. Bio je na svim dekanskim rokovima koji mogu postojati, parcijala mu je nadimak i glavna je faca u studentskom kolektivu. Studira već 10 godina, a s tetama u referadi je već prijatelj. Koliko puta su njegovu dokumentaciju držale u rukama – i ne bio.
FOTO: STUDENTSKI.HR VIA CANVA