LOGIN
REGISTRACIJA
Zaboravili ste lozinku?
Useljenje u dom

5 stvari koje vam ne trebaju u studentskom domu

Donosimo 5 stvari koje će vam samo smetati u sobi te ćete požaliti što ste iskoristili prostor u koferu za njih.

Donosimo 5 stvari koje će vam samo smetati u sobi te ćete požaliti što ste iskoristili prostor u koferu za njih.

Početak rujna označava kraj ljetnog smještaja i početak useljenja u redovni. Nekima će ovo biti prva godina pakiranja cijelog života u kofer, dok su drugi već iskusni – znaju što je važno, a što je višak.
 

Ukrasni jastuci


Iako na prvu zvuči kao odlična ideja i način da dodate malo svoje osobnosti u sobu, nemojte pretjerivati s dodavanjem ukrasnih jastuka. Domski kreveti premali su da na njima možete spavati uz pet jastuka. Možete pokušati, ali vjerojatno ćete se ujutro probuditi s njima četirima na podu. Da ne spominjemo koliko mjesta zauzimaju ako ih nosite od kuće, a kupovanje novih samo za domsku sobu nije isplativo.


Daska za peglanje


Iskoristite krevet kao mjesto za peglanje odjeće, ali u većini domova koji imaju praonice dostupna je daska za peglanje kojom se možete koristiti, a negdje čak i pegla.


Skupocjene stvari


Nije nužno da će vas netko opljačkati, no zlatnina koju ste dobili za prvu pričest i krizmu ne treba ići s vama u dom. S obzirom na količinu prostora za odlaganje, vjerojatno ćete ju negdje zametnuti ili izgubiti.
 

Set lonaca za kuhanje


Dovoljno je da uzmete jedan lonac i tavu, ne treba vam pet lonaca različite veličine. Uzmite u obzir veličinu domske kuhinje i vrijeme koje će vam biti na raspolaganju za kuhanje. Vjerojatno ćete većinu vremena ionako otići do menze s cimerom.
 

Veliki usisivač


Razmislite o količini prostora koju bi vam normalan ili veći usisivač zauzeo u autu ili još gore, ako putujete busom. Čak i da stvari dovezete autom, u sobi nemate previše prostora. Idealno je ako imate manji usisivač koji vam neće zauzeti puno prostora u sobi, ali uvijek možete iskoristiti društvene mreže (grupe studenata koji žive u istom domu kao i vi) i pitati da vam netko posudi usisivač.

Nabrojali smo pet osnovnih stvari koje vam sigurno neće trebati ili barem ne u količini u kojoj mislite da vam trebaju. Iskoristite prostor u koferu za stvari koje će vam biti potrebnije.
FOTO: PIXABAY VIA CANVA